avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Vreau sa stiu... daca multa lume zice ca e ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Vreau sa stiu... daca multa lume zice ca e diferenta ...

Buna ziua. Vreau sa stiu... daca multa lume zice ca e diferenta intre handicap (unde se primeste indemnizatia) si pensia invaliditate(unde primesti pensie invalid) de ce la pensie invalid se cere certificatul de handicap? daca sunt 2 organe diferite. Va multumesc si la multi ani de 1 decembrie!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:54, 1 Decembrie 2022
Nu toti detinatorii de decizie /certificat de incadrare grad de handicap au dreptul/nu intrunesc conditiile aferente acordarii pensiei de invaliditate
Fiecare drept de incadrare in grad de handicap si de acordare pensie de invaliditate se acorda de catre autoritati distincte in baza unor norme interne

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap dsmihalea dsmihalea Buna ziua Soacra mea este nevazatoare si este incadrata in gradul 1 de handicap grav permanent(are certificat).Intre timp a facut mai multe accidente ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia de urmas cu indemnizatia de insotitor? surena surena Mama are o pensie de invaliditate gradul I de 500 lei (care s-a transformat din oficiu in pensie pentru limita de varsta ) si o indemnizatie pentru insotitor ... (vezi toată discuția)
Pensionar gr. 1 invaliditate - handicap accentuat ccostras ccostras Pentru o persoana iesita la pensie din MAI in 2001 ca pensionar gr 1 de invaliditate(cancer osos cu amputatie picior de deasupra genunchiului, probleme ... (vezi toată discuția)