avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract full plus contract part time legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract full plus contract part time legal?

Bună ziua,

În situația în care am un serviciu full time, 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, legal am voie un alt contract de 2 ore pe zi, 5 zile pe săptămână? Dacă da, în ce condiții?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 2 Decembrie 2022
Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. (art. 35 alin. (1) teza I din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este permis sa prestezi un job full-time (8 ore) simultan ... iuliaf10 iuliaf10 Buna ziua! Este permis sa prestezi un job full-time (8 ore) simultan cu alt job part-time (2 sau 4 ore) la angajatori diferiti? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am voie sa angajez la norma intreaga o persoana care ... cesamaizic cesamaizic Buna ziua, Am voie sa angajez la norma intreaga o persoana care deja are un loc de munca part time (6 ore/zi, 5 zile/saptamana)? (vezi toată discuția)