avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz închidere cont societate.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz închidere cont societate.

REFUZ Inchidere cont societate. Va rog sa ma indrumati cu privire la ce demesuri sa mai fac pt inchiderea unui cont al societatii. Mentionez ca m-am prezentat la agentie de nenumarate ori, am achitat administrarea contului, am indeplinit toate cerintele Bancii pentru inchiderea contului societatii, inclusiv CERERE INCHIDERE CONT din 31.8.2022. Nici pana la acest moment nu s-a intamplat nimic. Banca refuza sub diverse motive sa inchida acest cont. Am spus si verbal cat si in scris ca aceasta societate nu mai functioneaza si doresc sa depun catre ANAF, CONSTANTA un bilant de lichidare societate. Pentru a face acest lucru trebuie sa depun o declaratie pe proprie raspundere ca societatea are toate conturile inchise. Ma lovesc de acelasi refuz de inchidere cont sub diverse motive -probleme tehnice, procedura greoaie, sa astept ca o sa se inchida, si altele. Va rog din suflet sa imi spuneti unde sa fac RECLAMATIE , unde sa ma adresez pt solutionarea problemei. Am trimis la ANPC dar se ocupa doar de persoane fizice. Multumesc anticipat! Banca este GARANTI
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 19:17, 6 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți la dispoziție calea unei judecăți civile.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sa inteleg ca nu am alta varianta decat sa deschid actiune in instanta? nu exista nici o alta Institutie a Statului sau Organism care ar putea fi sesizat in aceasta situatie? este incredibil. sunt un simplu angajat iar aceasta societate nu imi mai este folositoare. nu m-am gandit ca ar fi putut intampina asemenea problema pt inchiderea unui cont de societate.cand am deschis contul a durat doar 10minute.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Aveți la dispoziție calea unei judecăți civile.

Trebuie sa va comunice problema.
Nu au dreptul sa nu va închidă contul.

Incercati o reclamație la bancă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
<Nu au dreptul sa nu va închidă contul>. Nu-mi vine sa cred ca nu ati inteles pana acum ca bancile au toate drepturile. Fac, de regula, ce vor si cat mai in defavoarea clientilor.
Consultati (repede) un avocat, care sa-i notifice. S-ar putea sa aveti surpriza ca va inchid contul tot in doar 10 minute.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2022
sadrian, utilizator
Daca aveti dovada scrisa/email prin care ati cerut inchiderea contului puteti contacta CSALB care este un organism al bancilor pt solutionare probleme cu ele [ link extern ]
Iar daca v-au mai luat bani pt administrare cont dupa mai mult de una-doua saptamani de la cererea de inchidere cred ca intra sub incidenta Art.12 din L.33/91: Societatilor bancare li se interzice sa incheie contracte sau intelegeri, sa adopte practici de orice fel care le-ar asigura pozitii dominante pe piata monetara, financiara sau valutara ori sa se angajeze in operatiuni pentru a obtine neloial avantaje pentru ele sau pentru terte persoane....ar trebui sesizat BNR si poate vi-l inchid in 10 minute :)
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2022
Adrian Horatiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Anpc apara interesele bancilor ? bebim bebim Buna ziua ! In anul 2006 am contractat un credit de nevoi personale in val de 10.199 ron de la o banca comerciala . In anul 2009 am avut ceva probleme in ... (vezi toată discuția)
Rds-rcs inchidere ... problema again... DrThrax2010 DrThrax2010 am facut anu trecut abonament la RDS satelit ...si cum stiti si voi au scos din grila de programe Antena 1,2,3...etc si vreau sa stiu daca se poate inchide din ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont cu poprire deschis la banca Anais84 Anais84 Buna ziua, Ajutati-ma va rog si pe mine cu articole din lege care imi permit solicitarea inchiderii contului personal deschis la o banca comerciala din ... (vezi toată discuția)