avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare text antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare text antecontract

Buna seara !
Am nevoie de o interpretare a unei portiuni de text ce face parte dintr-un antecontract de bun viitor achizitie apartament.

Se refera la ultima transa de bani si semnarea actului de vanzare -cumpare.

"sa se achite din surse proprii astfel: ...

".., iar suma de 55.000 lei pana la data de 30.05.2021, data la care se va semna si actul de vanzare in forma autentica si la care se va preda si apartamentul "la cheie".

Mentionez ca nu am platit ultima transa si nici nu am semnat actul in forma autentica.

Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2022
volvera, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:35, 10 Decembrie 2022
L-ati contactat pe vanzator, ca să semnați contractul de vânzare?
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2022
raluk0207, utilizator
Ce ar fi de interpretat?
Textul e clar, ce nu e clar, e de ce nu ati finalizat vânzarea?
eu cred ca, daca de la 30.05.2021 pana azi nu s-a intamplat nimic, antecontractul este perimat. dar ne-ati dat doar o bucatica
Buna ziua !
La data respectiva lucrarile erau in desfasurare. 8 luni mai tarziu ne-a predat apartamentul cu cheile in baza unui proces verbal de predare -primire, apoi a mai durat pana a pus liftul in functiune, dupa am descoperit ca nu poate face receptia pt. Ca nu are locuri de parcare. El trebuia sa faca locurile de parcare la subsol, dar nu a respectat autorizatia bazandu-se pe un schimb de teren cu domeniile statului. Peste strada vizavi de cele 2 blocuri (suntem 2 blocuri in aceeasi situatie) este acest teren ce apartine de domeniile statului. Noi nu am stiut ca nu a respectat autorizatia. Acum el ne cere restul de bani sau sa eliberam apartamentul.
Procedura de schimb nu a fost aprobata, desi oferta a fost evaluata la mai mult fata de acel teren. Vrea sa depuna din nou, daca nici a doua oara vrea sa se duca in instanta.. dar asta dureaza.

raluk0207 a scris:

L-ati contactat pe vanzator, ca să semnați contractul de vânzare?

Nu
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Buna seara ! dezvoltatorul, desi ne-a lasat sa folosim apartamentul, ... volvera volvera Buna seara ! Dezvoltatorul, desi ne-a lasat sa folosim apartamentul, semnand un proces verbal de predare-primire, acum pune presiune pe noi spunand ca cine nu ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare de bun viitor apartament de la dezvoltator ... volvera volvera Antecontract de vanzare de bun viitor apartament de la dezvoltator fara incheierea contractului de vanzare - cumparare. Apartamentul dat in folosinta la 8 luni ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)