avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! Dezvoltatorul, desi ne-a lasat sa folosim ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! Dezvoltatorul, desi ne-a lasat sa folosim apartamentul, ...

Buna seara !
Dezvoltatorul, desi ne-a lasat sa folosim apartamentul, semnand un proces verbal de predare-primire, acum pune presiune pe noi spunand ca cine nu plateste restul de bani va trebui sa plece fin apartament.
Are dreptul sa ne scoata afara ?
Noi am mobilat si utilat apartamentul si acum el ne scoate afara.
Cel mai recent răspuns: AntoanelaC , utilizator 21:24, 29 Noiembrie 2022
Care rest de bani?
Cum v-ati inteles prin contract?
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
Prin antecontract ne-am inteles sa platesc in 3 transe.primele 2 le-am platit, ultima trebuia sa i-o dau la semnarea actului de vanzare-cumparare. Blocul nu a fost finalizat la data respectiva. S-a permis sa se locuiasca in el dupa 8 luni de la acea data cand trebuia sa se semneze contractul vanzare-cumparare, fara a avea receptia. Nici in momentul de fata nu are receptia, iar dezvoltatorul cere restul de bani, adica a treia transa, prin semnarea unui act aditional, + prelungirea termenului + confidentialitatea + ambele parti nu cerem notarului sa verifice documentatia, DACA NU ne cere sa plecam din apartamente. Cand ne-am mutat lucrurile am semnat un proces verbal de predare-primire. Acum eu ce fac ?
gi-jane2 a scris:

Care rest de bani?
Cum v-ati inteles prin contract?

Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
volvera, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
important e sa fie scris in antecontract cand trebuie sa platiti ratele
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Daca scrie in antecontract ca ultima rata trebuia sa i-o dati la semnarea actului de vanzare-cumparare, atunci puteti sta in apartament linistit, el v-a lasat sa intrati acolo in baza PV de predare-primire si ultima rata nu este scadenta daca nu poate sa va transfere dreptul de proprietate prin contract autentic. Deci nu poate sa va puna presiuni, insa poate sa va roage cu respect sa-l ajutati cu prelungirea termenului, probabil are greutati financiare si toti aveti interesul sa fie in stare sa termine lucrarea, poate ajungeti la o intelegere, eventual si platiti o parte din rata a III-a (dar nu tot) in baza intelegerii amiabile si nicidecum in baza presiunii lui.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in conformitate cu legislația in vigoare, nu avea voie sa va predea apartamentul dacă nu are receptia la terminarea lucrărilor realizata. Căutați legea 7/2020 privind completarea și modificarea legii 10/1995. Este in culpa. Și forțează lucrurile pentru a scapă probabil de penalitati. Nu ii plătiți decât dacă are toate actele in regula. Exista posibilitatea ca sa nu poată realiza receptia la terminarea lucrărilor pentru ca nu a respectat proiectul. Și in acest caz nu va putea sa vândă pana nu sunt realizate lucrările in conformitate cu proiectul. Dacă ii plătiți și ultima transă nu va mai avea nici un interes sa obțină receptia la terminarea lucrărilor.

Alte discuții în legătură

Interpretare text antecontract volvera volvera Buna seara ! Am nevoie de o interpretare a unei portiuni de text ce face parte dintr-un antecontract de bun viitor achizitie apartament. Se refera la ... (vezi toată discuția)
Receptie apartament in imobil nou dupa achitarea pretului FlorinSI FlorinSI Buna ziua. Pe 29 mai trebuie sa semnez contractul de v/c al unui apartament in imobil nou. Dezvoltatorul propune ( ca asa practica) sa faca predarea ... (vezi toată discuția)
Recepție cu probleme apartament nou gabrielalilianat gabrielalilianat Buna ziua, Sunt in postura de a receptiona un apartament nou, achitat integral la data contractarii (26.08.2016). Mentionez ca blocul nu este finalizat, doar ... (vezi toată discuția)