avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, In cazul in care am hotarare judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, In cazul in care am hotarare judecatoreasca de plata ...

Buna ziua,
In cazul in care am hotarare judecatoreasca de plata a pensiei alimentare in cuantum de 25% din venit, dar am si poprire pe salariu in valoare de 1/3 din venit,pentru un credit contractat in timpul casatoriei, cum calculez valoarea pensiei alimentare?Este corect 25% din restul de plata dupa retinerea popririi?

Multumiri!
Cel mai recent răspuns: Elena Mihaelairu , utilizator 05:32, 12 Decembrie 2022
Nu, nu este corect. Plata pensiei se imputa salariului net intreg, fara a se scadea eventuale alte datorii (fie ele si popriri).
Corect legea prevede să plătiți 25% din venitul lunar net, fără să scădeți alte datorii sau popriri.
Deci obligația de pensie lunară pentru copil este de 1/4 din venitul net lunar.
Apoi plătiți și alte datorii.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere vs. poprire pe venit: care este procentul maxim cumulat în care se pot face reținerile, și care creanță este prioritară? AndreiATB AndreiATB In cazul in care instanta de judecata hotaraste plata unei pensii alimentare pana la varsta de 18 ani a copilului in timp ce pe venitul lunar (salariu) exista ... (vezi toată discuția)
Poprire ldragos70 ldragos70 din cate stiam eu in cazul unei singure popriri valoarea popririi poate sa ajunga pana la 25% din salariu. Cunosc situatie in care poprirea a ajuns la 50%. ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu hp777 hp777 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca d.p.d.v. legal, cand angajatorul primeste de la BEJ infiintarea unei popriri pe veniturile din salariu, acesta poate ... (vezi toată discuția)