avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit imobiliar fără implicarea soției Buna ziua, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit imobiliar fără implicarea soției Buna ziua, Mă aflu ...

Credit imobiliar fără implicarea soției

Buna ziua,
Mă aflu în următoarea situație: soțul a achiziționat o locuință prin intermediul unui credit ipotecar, participand doar el cu veniturile și îndeplinind condițiile de creditare singur. La momentul acordării creditului am specificat că în calitate de sotie doresc sa fiu doar garant ipotecar și nu codebitor, banca fiind întru totul de acord. Pe contractul de V-C apărem ca și soti, ambii în calitate de cumpărători și constituitori ipotecari. În contractul de credit, calitatea mea este de ,,împrumutat și/ sau constituitor", obligată solidar față de bancă alături de soț.
În momentul în care am încercat sa iau un credit de nevoi personale la altă bancă, am întâmpinat probleme în îndeplinirea condițiilor deoarece în Registrul Național de Publicitate Mobiliară apar în calitate de constituitor codebitor. Menționez ca în Biroul de credit nu apare vreo rată.
Adresandu-mă băncii în cauză, am primit 2 răspunsuri la interval de o lună.
În primul caz mi s-a comunicat ca apar doar în calitate de constituitor ipotecar și nu apar în baza lor de date cu conturi curente.
A doua comunicare specifică faptul că soția are calitatea de codebitor chiar dacă venitul acesteia nu a fost luat în calcul, cu excepția situației în care există conventie matrimoniala, neaplicandu-se regimul comunității bunurilor.
Eu sunt îngrădită în acest moment în a-mi face alt credit, deoarece se ia în considerare și rata soțului.
Ce măsură pot sa iau dpdv legal fata de banca care nu a fost de bună-credință la acordarea creditului?.


Alte discuții în legătură

Codebitor gigi19 gigi19 Salut, In conditiile in care devin codebitor intr-un imprumut bancar fie imobiliar fie de nevoi personale, in ce situatie pot fi scos din acest ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)
Imprumut ipotecar leos leos Buna ziua, In anul 2007 am contractat un imprumut ipotecar in care eu sunt imprumutatul iar sotia codebitoare. In anul 2011 a intervenit divortul in urma ... (vezi toată discuția)