avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, Vrem să cumpărăm un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, Vrem să cumpărăm un apartament într-un imobil ...

Bună seara,

Vrem să cumpărăm un apartament într-un imobil care se afla sub incidenta legii 10/2001. Potențialii moștenitori au depus cerere de retrocedare, dar instanta a hotărât că nu au putut dovedi calitatea de moștenitori cu acte, conform legii române. In urma apelului, decizia a rămas neschimbată.
Se poate redeschide un nou proces chiar daca există o hotărâre definitivă?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:00, 13 Decembrie 2022
De ce, intre timp pot dovedi ca sunt mostenitori?
Tocmai asta incerc sa înțeleg.
Daca există o hotărâre definitivă și între timp moștenitorii găsesc potențiale acte doveditoare, poate fi hotărârea definitivă anulată în vreun fel?
De asemenea, in posibilitatea acceptării cererii de retrocedare, ca proprietar al unui apartament într-un imobil retrocedat plătesc ceva sau statul e responsabil?

Alte info: proprietarul X a cumpărat apartamentul de la stat în 1987, in 2015 Y l- mostenit.
In 2021 au apărut potențialii moștenitori ai proprietarului vechi (de când a fost confiscată casa de comuniști)

Va multumesc


gi-jane2 a scris:

De ce, intre timp pot dovedi ca sunt mostenitori?

Mergeti cu hotararea si ce acte aveti la un avocat.
Legal ,daca hotararea este definitiva ,respectiv partile au folosit toate probele favorabile lor si alte probe nu mai pot fi introduse,aceasta nu mai poate fi atacata deoarece la eventual demers al uneia dintre parti instanta ar da solutie de autoritate de lucru judecat
Dacă au apărut în 2021 cum s a judecat un proces fond și apel într un an?Au făcut demersuri în baza legii 10 în termen,apare o notificare ls Primarie(dacă sunteți în Buc se poate verifica..Acestea sunt probleme care ar trebui sa primească un răspuns.Daca cei de la care vreți sa cumpărați au fost parte in proces sa va pună la dispoziție hotărârile pt a le studia împreună cu un avocat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art47/legea10/2001 karmena karmena Tatal meu a depus cerere de cumparare in baza Legii 112/1995 a imobilului in care locuia din 1978, in septembrie 1999.La acea data nu exista nici o notificare ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001, drept juridic, imobil retrocedat, partaj !!! dip2011 dip2011 Am un imobil care in baza legii 112 a fost retrocedat, din care 1 apartament catre mine ca proprietar iar restul de 11 apartamente au fost vandute de catre ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament intr-un imobil care a facut subiectul unui proces de retrocedare ( legea 10) andreeapt andreeapt Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil care a facut subiectul unui proces de retrocedare prin legea 10 in urma cu 11 ani. Din ... (vezi toată discuția)