avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O persoana arestata la domiciliu a fost expertizată ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O persoana arestata la domiciliu a fost expertizată psihiatric ...

O persoana arestata la domiciliu a fost expertizată psihiatric la INML și ia ieșit ca are discernământ și ca este o persoana periculoasa pentru societate , nu necesita tratament psihiatric , ci măsuri punitive ferme . Iar aceasta persoana vrea sa facă contraexpertiza psihiatrică . Poate ieși rezultatul diferit ? Dacă rezultatul este diferit de cel de la INML ( adică primul răspuns ) , care rezultat se i-a in considerare in aceasta situație ?Dosarul este încă la circa de poliție . Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:04, 16 Decembrie 2022
Are dreptul de a cere dar ii trebuie avocat.
Nu este asa de ușor.
Sunt șanse mici sa iasă alt rezultat.
Tot niște doctori psihiatri și psihologi îl vor expertiza, și șansele sunt minime ca această nouă comisie, având aceleași calificative, să-l găsească sănătos psihic, sau să-l găsească cu discernământ diminuat. Este adevărat că la contraexpertiză participă mai mulți experți.

Majoritatea bolnavilor psihici, care reprezintă un mare pericol pentru societate, au discernamânt, și sunt conștienți adică responsabili de ceea ce fac.

Contraexpertiza se efectuiază la comisia centrală de la București.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2022
Dapix, utilizator
Cerere de contraexpertiza poate sa faca, dar cererea trebuie aprobata de catre organul judiciar pentru a se efectua practic. O expertiza (1 expert) se efectueaza la nivelul IML teritorial, iar o contraexpertiza se efectueaza in fata unei comisii (1-3 experti) desemnata la nivel de IML central.

Are avocat angajat. Daca a cerut contra expertiza unde se face aceasta? Fiindca avocata ia zis ca vine sa il expertizeze acasa. Este posibil sau nu? Ca ma gandesc sa nu ii manipuleze sau mituiasca pe expertii care vina sa ii faca contra expertiza. Daca are prelungire de mandat de arest la domiciliu, zilele acestea dupa ce a primit raspunsul de la inml, este posibil sa ii dea arrest sau asteapta contra expertiza si apoi il aresteaza?
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Are dreptul de a cere dar ii trebuie avocat.
Nu este asa de ușor.
Sunt șanse mici sa iasă alt rezultat.

Din ce știu eu, comisia de exepertiză IML teritorială, se deplasează la domiciliu doar în cazul când persoana vizată este nedeplasabilă, adică stă la pat.

Alte excepții nu cunosc. Dar poate în procedura penală sunt si alte excepții, de care eu nu am cunoștință.
Totuși nu prea cred să meargă specialiștii IML, care formează echipa CENTRALĂ de experți de la București, la domiciliul unui solicitant sănătos fizic.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2022
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Comisia de avizare și control de pe lângă inml a recomandat o noua expertiza psihiatrica CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Am un caz încadrat juridic pe omor calificat și conform raportului de expertiza medico-legala psihiatrica a rezultat ca inculpata nu a avut discernământ ... (vezi toată discuția)
Bunã ziua! poate cineva să-mi zică unde pot face un test adn ... Eugen212 Eugen212 Bunã ziua! Poate cineva să-mi zică unde pot face un test adn de paternitate care-mi va folosi pentru a obține o contra-expertiză a testului deja făcut la ... (vezi toată discuția)
Unde pot găsi un notar public care se deplasează la domiciliu ... CBM CBM Unde pot găsi un notar plublic care se deplasează la domiciliu ? (vezi toată discuția)