avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost citat de judecatorie pentru o speta ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost citat de judecatorie pentru o speta ce priveste o promisiunea ...

Am fost citat de judecatorie pentru o speta ce priveste o promisiunea de vanzare pentru un bun imobil facuta de defuncta mama . Eu si fratii mei, [paratii] , nu suntem in cunostinta de cauza de aceasta promisiune si nici nu am facut succesiunea pentru bunurile mamei noastre. Habar nu avem cine este reclamantul si nu stim despre ce vorbeste, nici masa succesorala nu o stim. Cu totii locuim in strainatate si nu ne putem deplasa in tara cu usurinta ca asa vrea cineva. In plus citatia mi-a fost transmisa cu intarziere de un vecin care a gasit-o intamplator. Nu am semnat pentru primire.Ce sa fac in situatia asta ? va rog sa ma ajutati . Multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Redactati inscris catre instanta de judecata in care detaliati situatia
Inscrisul trebuie depus la registratura instantei care solutioneaza plangerea
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2022
ynocentta, utilizator
Buna ziua,

In masura in care nu locuiti in tara puteti acorda procura unei persoane pentru a va asigura interesele sau puteti sa contactati un avocat care sa efectueze demersuri in numele dumneavoastra, depunere intampinare, analizarea situatiei, stabilirea unei strategii, asigurarea reprezentarii.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea
Buna ziua, multumesc de raspuns. Eu nu inteleg de ce sunt labelizat ca si 'parat' . Nu sunt inca succesorul mamei mele , mostenirea nu este nici macar inceputa, nu cunosc bunurile si nici datoriile mamei mele. Ne fiind recunoscut ca si succesor cum pot fi eu de folos intr-o actiune oblica si sa devin parat ? Daca nu dau urmare acestei citatii, ce sentinta ar putea emite judecatorul impotriva mea care nu am nici-o calitate legala asupra mostenirii si a promisiunilor facute de defuncta mama ? Multumesc de ajutor .
Sunteți succesor, nu sunteți mostenitor. Nu știu ce s a solicitat in cadrul actiunii. Se pot formula fata de mostenitori/succesori anumite pretenții pe cale de acțiune oblica. Toate aspectele legate de faptul ca nu ați acceptat mostenirea se discuta in fata instanței de judecată. Atentie: mostenirea se accepta in totalitate și se renunța la ea in totalitate.
Instanta de judecata poate dispune deschiderea succesiunii ,iar dv conditionat de interese aveti dreptul sa acceptati sau sa refuzati

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare moadrian2003 moadrian2003 Am o promisiune de vanzare cumparare, pomitenul cumparator a decedat si nu are succesori. Am achitat un avans si am chemat promitentul vanzator la notar ... (vezi toată discuția)
Contestatie vanzare Diana Chis Diana Chis Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie,daca se poate: bunicul meu a incheiat o promisiune de vanzare cu o asociatie agricola, in luna ... (vezi toată discuția)
Curator pentru creditorul mostenirii catinf catinf Buna ziua, Poate creditorul mostenirii sa ceara in instanta dezbaterea succesiunii daca nu are curator, iar succesorii sunt acceptanti? Concret: executarea ... (vezi toată discuția)