Bună ziua,
La ultimul termen într-un proces penal, în apel, nu i s-a dat ocazia avocatului meu sa susțină pledoaria de final. Erau 3 infracțiuni în dosar, pentru una dintre ele s-a ridicat discuția prescripției, pentru una de evaziune fiscala se plătise prejudiciul și era cauza de nepedepsire, și rămăsese tentativa de frauda informatica pentru care eram pregătiți pentru dezbaterile finale. Având cuvântul procurorul din instanta e de acord cu punerea în discuție a prescripției dar completează ca din punctul lui de vedere se ridica problema prescripției și la tentativa de frauda informatica întrucât limitele sunt la jumătate în forma de tentativa și s-ar încadra în cei 5 ani ce trecuse deja. Judecătoare din complet sunt confuze, se uita în niște cărți și apoi spun ca se pune în discuție dacă asa considera procurorul. Apoi ne întreabă pe noi dacă în acest caz mai dorim continuarea procesului întrucât nu mai rămânea nici o fapta, prejudiciul era recuperat. Am declarat ca nu mai dorim continuarea procesului în acest caz, și a dat termen pentru pronunțare.
Cand a dat pronunțarea s-a încetat procesul penal pentru cele 2 fapte puse în discuție inițial dar pentru tentativa de frauda informatica am primit pedeapsa cu suspendare.
Întrebarea mea este dacă e normal asa ceva, dacă Judecătoarele și-au dat seama ulterior ca nu se prescrie fapta nu ar fi trebuit sa mai dea un termen sa fie dezbateri pe fondul cauzei?