avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea in munca

As dori sa ma lamuresc in urmatoarea situatie:
am un salariat care a lucrat 2 ani si 2 luni intr-o unitate dupa care a beneficiat de 9 luni de somaj. Dupa terminarea somajului s-a angajat la mine in unitate. Intrebarea este daca dupa dupa o luna de la angajare poate beneficia de acordarea sporului de 5% pentru vechimea de 3 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 22 Ianuarie 2010
Potrivit Codului muncii, vechimea in munca se realizeaza prin munca prestata in temeiul unui contract individual de munca:
Art. 16.
(3) Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă îi conferă salariatului vechime în muncă.

Somajul, precum si perioada de stagiu militar sunt considerate stagii de cotizare asimilate, care se iau in calcul la stabilirea pensiei, dar nu constituie vechime in munca.
Somajul nu constituie vechime in munca ... asadar, nu va beneficia de acel spor de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea la o noua trepta de vechime/sporul de vechime sebastian. sebastian. Doresc sa stiu daca satisfacerea stagiului militar este socotit ca vechime pentru trecerea la o alta treapta de vechime,dar perioada de somaj care a fost ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj liana istrate liana istrate perioada de somaj se ia in calcul la schimbarea procentului de spor de vechime in munca? (vezi toată discuția)
Stagiu militar- vechime in munca pt spor de vechime cocuta1973 cocuta1973 Am si eu un salariat care si-a satistacut stagiul militar in 1990. Perioada de stagiu militar reprezinta vechime in munca pt sporul de vechime sau nu? Eu ar ... (vezi toată discuția)