avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte îmi trebuie pt. a ridica o hala metalica sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte îmi trebuie pt. a ridica o hala metalica sau din lemn, ...

Ce acte îmi trebuie pt. a ridica o hala metalica sau din lemn, demontabila fara fundatie pe teren propriu?
autorizație de construire
Bună ziua,

Pentru o astfel de hala este nevoie de autorizație de construire, chiar dacă nu are fundație.

Interpretând prevederile Legii 50/1991 și ale anexelor sale, o hală precum cea descrisă mai sus poate fi încadrată la anexe gospodărești, sau anexe pentru exploatații agricole.

Autorizația de construire se emite de către Primărie - Direcția Urbanism.

Însă, pentru emiterea autorizației de construire este necesară întâi emiterea Certificatului de Urbanism, de către aceeași instituție.

Pentru emiterea Certificatului de urbanism, sunt necesare: - cerere pentru emitere C.U.
- extras de carte funciară pentru terenul unde doriți să fie amplasată hala
- plan de situaţie, elaborat pe suport topografic - vizat de oficiul judeţean de cadastru, geodezie şi cartografie - la scările 1:5000 până la 1:500;
- documentul de plată a taxei de eliberare a certificatului de urbanism în copie.

După obținerea Certificatului, formulați cerere pentru emiterea Autorizației de construire, căreia îi atașați certificatul de urbanism, dovada, în copie conformă cu originalul, a titlului asupra imobilului, teren și/sau construcții și, după caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi și extrasul de carte funciară de informare actualizat la zi, documentația tehnică, avizele și acordurile stabilite prin certificatul de urbanism (în Certificat vor fi menționate încă o dată actele necesare pentru emiterea Autorizației), dovada privind achitarea taxelor aferente certificatului de urbanism și a autorizației de construire.

În cazul construcției dumneavoastră, nu sunt necesare avizul pentru protecția sănătății populației și avizul de mediu.

Sper că v-am fost de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de eliberare autorizatie de construire iricris iricris As dori sa ma ajutati cu urm.probl.Care este termenul legal de eliberare de catre primarie a autorizatiei de construire a unui gard de la mom.depunerii ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire catalin lasculescu catalin lasculescu Legea 261/2008 are în vedere emiterea unor documente suplimentare necesare pentru eliberarea unei autorizatii de construire: - dovada, în copie legalizata, ... (vezi toată discuția)
Pot solicita autorizatie de construire daca nu am carte funciara? iceflower iceflower Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca pot solicita autorizatie de construire pentru consolidare si extindere casa construita aproximativ in anul 1930 chiar ... (vezi toată discuția)