avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună! Vecinul meu are un caine ciobănesc mare și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună! Vecinul meu are un caine ciobănesc mare și agresiv ...

Bună! Vecinul meu are un caine ciobănesc mare și agreziv. Il țin legat ziua și seara il dezleagă. Țin sa mentionez că noi locuim la țară. De multe ori vrem sa mergem in vizită la vecini și de multe ori gasesc cainele dezlegat . Dacă intru pe proprietatea lor și cainele ma mușcă.. cine e de vină?Are voie sa țină dezlegat un animal agresiv in curte chiar dacă este propritatea lui.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 12:55, 28 Decembrie 2022
Bineinteles ca are voie sa il tina dezlegat la el in curte. Dvs la cine mergeti in vizita, la astia cu cainele?
Ei vor? Pare ca nu daca lasa cainele agresiv dezlegat desi stiu ca mergeți la ei in vizita..
Cainele de paza este destinat asigurarii sigurantei proprietatii a habitatului
Este normal sa fie liber cainele pentru a putea sa se deplaseze ,sa latre in cazurile in care "simte"intrusi in teritoriu
Dv puteti intra in alta proprietate cu acordul proprietarului care la randul sau are obligatia legala sa va asigure integritatea respectiv sa limiteze aria de actiune a cainelui de paza
Dumneavoastră sunteți de vină dacă intrati in curtea vecinului fără acordul lui.Mai ales dacă știți că ține câinele liber pe proprietate.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2022
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietari caini alinailie alinailie Buna ziua!Exista vreo lege,\"regula\",\"ceva\" care sa i oblige pe proprietarii de caini de la curti sa lege cainele la o anumita distanta de gard,in curte, ... (vezi toată discuția)
Latrat de caine deranjant petrax petrax Buna ziua! deoarece am mai vazut niste intrebari referitoare la latratul cainilor care deranjeaza, as vrea sa va pun si eu o intrebare: daca pot fi amendata ... (vezi toată discuția)
Cane corso care a mers la vecin:( Bogdan_999 Bogdan_999 Buna ziua,am un cane corso in varsta de un an,care il tin legat in lant(stiu nu este bine sa il tin in lant,acm ii fac tarc) pentru un timp(Stau la casa la ... (vezi toată discuția)