avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenuri suprapuse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenuri suprapuse

Buna ziua,
Am fost dat în judecată pentru o suprapunere de terenuri după ce eu am muncit 18 ani acel teren și l-am îngrădit. Cel care mă da in judecata a dezbătut o moștenire și a încercat să facă cadastru după actele de proprietate pe care le deține. Conform planul parcelar vechi 1996 eu am dreptate. Conform planului parcela din 2007 el are dreptate .
Mai exista un teren liber conform experților de la cadastru mai mic dar nu știu dacă are alt proprietar care nu are cadastru. Persoana care mă da in judecata nu îl dorește pe acela deoarece nu ar fi vecinii in regula și nici ai mei deși eu am cadastru eterra din 2020 ce atestă că sunt proprietar.
Ce doresc:

A) Eu as dori o varianta amiabila sau ieftina.

B) Acuma trebuie să răspund unui comunicat de adresa in 25 de zile ar fi ok sa depun doar copii după actele pe care le dețin și să zic că am muncit 18 ani și l-am îngrădit. Iar presupusul proprietar trebuia să se intereseze de acest teren în acești 18 ani.

Azi sunt numai case la vecini. Eu și celalt teren presupus liber nu au construcții

Vă mulțumesc.
Buna ziua,

Inteleg ca sunteti dat in judecata intr-o actiune avand ca obiect revendicare teren. In cadrul litigiului se vor analiza titlurile de proprietate aferente terenului suprapus, al dumneavoastra si al domnului. Dupa compararea titlurilor, instanta va analiza care titlu de proprietate este preferabil celuilalt.

Pentru situatia amiabila trebuie sa va intelegeti cu persoana care v-a dat in judecata, nu va pot da un sfat intrucat depinde de persoana in cauza, daca accepta si in ce conditii.

Pentru etapa litigioasa trebuie studiata actiunea formulata si documentele pe care se sprijina si documentele pe care le detineti. Puteti formula o cerere reconventionala prin care sa invocati uzucapiunea.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
La cadastru , terenul figureaza la 20 m distanta fata de ce e in teren Popescu-ghe Popescu-ghe Buna seara, Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie, poate ma poate ajuta cu un sfat de specialitate. Am dobandit in 2004 in baza legii 18, o ... (vezi toată discuția)
Uz de fals in intocmirea documentatiilor cauleam cauleam sunt PFA in cadastru si intocmesc documentatii topografice din 2004. in 2006 am intocmit o documentatie topografica pe extravilan conform unui plan parcelar ... (vezi toată discuția)