avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Bebe de 6 luni nu a fost recunoscuta de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Bebe de 6 luni nu a fost recunoscuta de tata la nastere. ...

Buna ziua!
Bebe de 6 luni nu a fost recunoscuta de tata la nastere ( nefiind casatoriti , fetita este pe numele meu si liniuta la tata ). Mentionez ca suntem despartiti dinainte sa se nasca copilul. Actualul sot ( casatoriti legal ) doreste sa treaca copilul pe numele lui. Bineinteles vrem varianta cea mai sigura, in instanta. Dupa hotararea judecatoreasca mai poate fi contestata decizia de catre tatal biologic? Ma tem ca vrea sa se razbune pe mine prin copil. Cam cat ar costa tot procesul si cat ar dura?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2022
madalina.b@hotmail.com, utilizator

Nu o sa reusesc. Din contra i-ar conveni pentru ca el nu dispune de bani pentru a intenta proces impotriva mea. O sa iau legatura cu un avocat sa vedem ce sanse avem ca sa nu mai stam cu grija..
Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai bine un avocat specializat in adopții,va poate sfătui pașii de urmat.Un an nou fericit și cu vesti bune,clar un tata care nu dorește să își recunoască copilul nu poate fi numit tata dar astea sunt legile.Sa auzim vesti bune la anul

. Revin cu update-uri dupa ce iau legatura cu un avocat. Poate mai sunt persoane in situatia mea si le-ar prinde bine niste informatii. Clar nu poate fi numit tata..
Un an nou cat mai bun si multumesc mult pentru raspunsuri
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
M.vio, v-am sters mesajele ca eronate, dar vad ca tooot insistati. Ce scrieti e absolut aberant!
mama o să trebuiască să de-a o declarație pe proprie răspundere că nu cunoaște pe tatăl copilului,doamna îl cunoaște și se comite i ilegalitate

De unde ati scos prostia asta?
Si sa il ameninte cu procese ca sa isi dea acordul pt adopție? Ce tampenie e asta?
Copilul nu are tata in certificat si nu are al cui acord sa il ceara.
Apoi vorbeati de o alta prostie , de tagada dupa.adoptie :)) daca copilul e adoptat , ce tagada visati?

Apasati pe raspunde, nu mai citati inutil mesaje anterioare!
Butonul de raspunde e pe banda rosie de jos, in joul ecranului.
gi-jane2, moderator
Scuzați-mă, dar copilul are abia 6 luni.
De ce vreți sa băgați în ecuație un bărbat care nu are nicio treaba cu copilul respectiv și cu care nu știți dacă veți rămâne toată viata?
Dacă divorțați, o sa fie obligat sa plătească pensie alimentara pentru un copil care nu e al lui.
La fel și în caz ca decedează. Îl va moșteni și copilul dvs.
De ce nu lăsați lucrurile sa se așeze, căsnicia sa devina trainica, sa se dezvolte o relație afectiva cu minora și după vreo 10 ani, sa va gândiți la adopție.
Și nu cred ca e ideea lui, ci a dvs.
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Gabrielalu Gabrielalu Buna ziua.Am avut o relatie cu X pana la inceputul anului 2009.Dupa cateva luni l-am cunoscut pe Y cu care am plecat din tara in februarie 2010. In 2010 am ... (vezi toată discuția)