avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua, Dacă sufăr de o boala incurabila (dețin ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua, Dacă sufăr de o boala incurabila (dețin scrisori ...

Bună ziua,
Dacă sufăr de o boala incurabila(dețin scrisori medicale), sunt sub tratament și regim alimentar strict, pot fi obligat sa plec în delegație?
Angajatorul îmi cere act de la medicul specialist precum ca nu pot pleca în delegație, acesta din urma neputând să-mi ofere acest tip de act. În schimb medicul de familie care știe tot istoricul meu medical mi-a emis o astfel de adeverință, dar angajatorul a spus ca nu este valabila.
Va rog un răspuns.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:25, 5 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar doctorul de la medicina muncii are competența de a stabili ce puteți munci, sau ce nu.
Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2023
Dapix, utilizator
Nu este vorba de ce pot munci, practic fac aceiași munca și în deplasare, problema este ca eu țin un regim alimentar fff strict și fac și tratament.

Dapix a scris:

Doar doctorul de la medicina muncii are competența de a decide ce puteți munci, sau ce nu.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Medicul specialist, cât și medicul de familie nu au competența de a face astfel de recomandări angajatorului.

Dacă apelați la medicina muncii e sabie cu două tăișuri, findcă cine știe ce vă scriu ei acolo....., și puteți avea probleme la locul de muncă.

Totul depinde de înțelegerea angajatorului, că obligații să vă menajeze fără decizie medicală nu are.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, in urma unei examinari medicale emite fisa de aptitudine a lucratorului in conditiile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor.
Duceti adeverinta data de medicul de familie la medicul specialist de medicina muncii. Daca riscurile profesionale la care va expuneti in delegatie pot influenta aptitudinea dvs. in munca, medicul de medicina muncii va scrie in fisa dvs. de aptitudine "apt conditionat" si va nominaliza conditionarea - evitarea delegatiilor. In aceste conditii, angajatorul va tine cont de recomandarile medicale.
Ms.
Am sa apelez la un cabinet de medicina muncii.

Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Reducerea normei de lucru la gravide Allnrez Allnrez Buna ziua! Sunt insarcinata in saptamana 12 cu gemeni,lucrez la un salon(masaj,kinetoterapie,fizioterapie) iar eu am cerut reducerea programului de munca de la ... (vezi toată discuția)
Adeverința medicală angajare maddo25 maddo25 Buna ziua! Doresc sa va adresez o întrebare legată de adeverința solicitată la înscrierea unui concurs, dacă este obligatoriu sa fie trecut de medicul de ... (vezi toată discuția)
Angajare attarion attarion Buna ziua. Am 49 de ani si as dori sa ma angajez ca agent de paza. Mentionez ca in urma cu 8 ani am suferit un infarct miocardic , apoi mi s-a montat un stent. ... (vezi toată discuția)