avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un angajat cu normă întreagă poate avea în plus ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un angajat cu normă întreagă poate avea în plus sfert sau ...

Un angajat cu normă întreagă poate avea în plus sfert sau jumătate de normă ( pe funcție similară sau nu) in cadrul aceleași unități?
Daca da...in ce condiții și termeni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 2 Ianuarie 2023
Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care îşi exercită acest drept.(art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu acelasi angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am voie sa angajez la norma intreaga o persoana care ... cesamaizic cesamaizic Buna ziua, Am voie sa angajez la norma intreaga o persoana care deja are un loc de munca part time (6 ore/zi, 5 zile/saptamana)? (vezi toată discuția)
Bună seara! am un contract de muncă full time ( în cazul ... CBM CBM Bună seara! Am un contract de muncă full time ( în cazul meu ,7 ore/zi, 35 ore/săpt) .Aș vrea să-mi mai iau un job, tot de 7 ore/zi.Este posibil?Sau ar ... (vezi toată discuția)
Angajare la stat pe 2 posturi pe perioadă nedeterminată MihaiGherasim MihaiGherasim Bună seara. Am următoarea situație și întrebare: O persoană care este profesor titular în învățământ (angajat pe perioadă nedeterminată) ... (vezi toată discuția)