avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de prescriptie actiune civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de prescriptie actiune civila

Buna ziua, imi puteti spune daca termenul de prescriptie de 3 ani a unei actiuni civile pentru ca aceasta sa nu fie declarata tardiva se mai poate prelungi cu 6 luni prin notificarea partii parate. Este luata in considerare aceasta notificare de catre presedinte si daca imi puteti spune expres legea din codul de procedura civila. Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2023
gheil, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Conform art. 2540 Cod Civil, „Prescripţia este întreruptă prin punerea în întârziere a celui în folosul căruia curge prescripţia numai dacă aceasta este urmată de chemarea lui în judecată în termen de 6 luni de la data punerii în întârziere.”

Pe scurt, dacă în termenul de 3 ani îi adresați o notificare scrisă, puteți să îl/o chemați în judecată și în 6 luni după trecerea termenului de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere intrerupta bianca12 bianca12 As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata (vezi toată discuția)
Prescriere.. rompell rompell s.c. are de incasat in baza unei facturi o suma de bani de la o persoana fizica. acesta suma se poate prescrie peste un timp? dar daca societatea face ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita CristineO CristineO [editat] Va rog sa ma sfatuiti si sa ma indrumati intr-o problema mai delicata, Prietena mea are factura de la[ furnizor telefonie] din 2009 neplatita, este ... (vezi toată discuția)