avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. De aproximativ ...

Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă.
De aproximativ 2 ani, am o problema cu vecinul de deasupra mea, care are 2 copii. În fiecare zi fac zgomot infernal, fug prin casă, tropaie, sar din pat direct pe podea, trântesc jucării, trântesc scaune, etc. Copiii își încep activitatea la ora 6.30-7.00 dimineața, prin urlete, urlete și ale părinților, alerga prin casa de zici ca e cutremur. Nu merg la grădiniță și nici nu am văzut sa ii scoată afara, prin parc, ca sa-si consume energia. Părinții sunt foarte comozi, nu prea ies din casa și lasa copiii sa facă ce vor, fiindcă, deh, sunt copii.
Am încercat de fiecare data sa rezolv problema pe care amiabila timp de aprox 2 ani, am vorbit frumos, civilizat, dar am fost tratați cu indiferenta și răspund,, ce sa le fac? Sunt copii! ", ba chiar iti rad în batjocura, și tot ei se simt deranjați ca le atragem atenția.
Noi nu prea stam pe acasă fiindcă mergem la job, ne trezim la 7.30, dar pana la ora aia, nici nu putem sa mai dormim , fiindcă copiii tropaie prin casa pe la 6.30. Sâmbăta și duminica nici nu mai discutăm sa ne odihnim măcar pana la 8.00. Stam și ne uitam pe tavan. Efectiv duduie tavanul. Suntem persoane active, ieșim în timpul liber prin parc, plimbări la munte, dar când ajungem acasă, zgomotul deranjant continua sa ne dea bătăi de cap, de nu-ți mai vine sa stai în propria casa. Nici la tv nu poți sa te uiți.
Câteodată le atrag atenția, când este prea târziu, bătând scurt în țeavă, dar chiar am auzit ca părintii ii încurajează pe copii sa facă și mai rău, și ne înjură. De multe ori și adulți fac zgomot intenționat și ii auzim zicând, ,,hai sa vedem ce o sa facă, o sa cheme politia?,,
Zilele astea de sărbători, a fost frumos afară, soare, nu i-a scos deloc afară, s-a auzit numai urlete, bocete, bubuituri în pardoseala. Și noi am crescut la bloc, dar înțelegeam când ni se spunea ca ,,nu e voie sa deranjezi pe alții,, și nu alergam prin casa. Nu suntem absurzi, știm cum se creste un copil, băiatul are 18 ani, dar niciodată nu a alergat prin casa, se juca frumos, cuminte, soțul ieșea zilnic cu el în parc ca să-și consume energia. În ziua de azi nu ai voi sa le atragi atenția mamelor tinere, ca copiii lor deranjează, tot ele sar și te înjură. Nu suntem obligați sa contribuim la creșterea copiilor lor, fiindcă nu sunt în stare sa le dea o educație.
Spuneți-ne va rog, ce e de făcut, fiindcă suntem disperați, nu putem sa stam liniștiți în casa noastră. Problema s-a agravat de când i-am tot oprit sa ajungem la o înțelegere, si ei fac zgomot intenționat, chiar trag scaune prin casa. Se poate judeca pe civil acest caz?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexia1311 , utilizator 21:42, 21 Aprilie 2024
Situatie foarte cunoscuta - traiul la bloc cu vecini iresponsabili...
1. Incercati sa luati legatura si cu alti vecini, care poate sunt deranjati de aspectele aratate. Sigur. familia dvs. sufera cel mai mult, deoarece ii aveti chiar deasupra...
2. In conditiile in care mai avti "aliati", luati legatura cu un avocat si, pe bune, mergeti in instanta - daca in mod amiabil nu se poate.
Mult succes!
Inainte de a merge in instanta,puteti face reclamatie scrisa la politie,care poate interveni,chiar si aplicand amenzi.
Aveti atasat un link cu consecintele tulburarii linistii publice intre intervalele interzise.
[ link extern ]
Statul la bloc implica riscul vecinilor fara cei 7 ani....
In speta dv cum sunt parintii asa vor evolua si copii lor
Greu de obtinut hotarare favorabila in instanta de judecata,pe de o parte ca de regula vecinii nu se implica sa piarda timp in instanta ,sa favorizeze dispute si litigii si pe de alta parte ca vecinii dv responsabili pentru disconfort pot invoca varii motive inclusiv defectoasa izolatie a imobilului de locuit in comun sau ca dv sunteti super sensibili la zgomote
Domnule, să știți că și noi ne confruntăm cu aceeași situație de ani de zile!

Vecinii cu copil gălăgios stau deasupra apartamentului nostru și efectiv suntem disperați, nu mai suportăm gălăgia deloc! Ceilalți vecini nu sunt afectati, mulți sunt și plecați din țară.

Mai sunt vecini care aud gălăgie, dar nu se implică deloc, ei zic că e copil. dar nu le tropăie la ei in cap!

Și noi le-am tot spus să nu mai facă atata gălăgie, că deranjează vecinii, dar ca și în cazul dvs, au inceput să facă gălăgie și mai mare.

Noi vom face plângere scrisă la poliție, o să tot facem până se rezolvă situația. În cel mai rău caz, o să aplelăm la instanță sau să facem și noi gălăgie!

Noi am înregistrat zgomotele făcute de copil când erau foarte puternice și o să le prezentăm poliției, odată cu plângerea scrisă.

Ce mă deranjează cel mai mult e că mai toată lumea ne condamnă, „”Ce, cum adică sunteți deranjați de copilul vecinilor? Copiii trebuie să isi traiasca copilaria!” Ei bine, da, dar nu pe nervii vecinilor. Ca și cum copiii au doar drepturi și si cei care lucrăm nu avem nevoie de odihnă!

Vă rog să mă țineți la curent cu acțiunile dvs, imi puteți scrie un mesaj privat.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2023
ElisabetaAlbu, utilizator
Mulțumesc tuturor, pentru sfaturi!
Am depus plângere la poliție și aștept un răspuns. Revin cu informații.

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecina annadode annadode Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)
Agresiune verbala asupra minorilor mamazzz mamazzz Buna ziua, Stau intr-un bloc impreuna cu fetita mea de 6 ani. Din pacate avem o vecina care nu prea apreciaza exuberanta copiilor ce se joaca in fata ... (vezi toată discuția)
Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios FaraGalagie FaraGalagie Buna ziua, Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici. De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge ... (vezi toată discuția)