avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de vizitare minor

buna ziua!

fosta sotie mi-a facut proces de vizitare, insa copilul de 11 ani nici nu vrea sa auda ca trebuie sa mearga la ea in week-end,mai ales ca nu s-au mai vazut de 5 ani! ...practic nici nu o mai cunoaste!!!!!!cum trebuie sa procedeze?trebuie sa investeasca cu formula executorie si sa vina cu executorul?

daca vine cu executorul si el nu vrea sa mearga,ce se intimpla?il leaga????????

daca nu vrea sa mearga,imi poate imputa mie ca nu respect hotararea judecatoreasca?

va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:21, 24 Ianuarie 2010
cand v-a intentat procesul pt programul de vizita ... si ce program a obtinut?nu...categoric.nu! copilul are dreptul de a avea relatii cu mama, nu obligatia.

poate sa va intenteze proces ca ii denigrati, chipurile, imaginea in fata copilului si sa ceara o reincredintare....dar e prea complicat!
instanta a decis ca poate sa il ia la domiciliul ei o data la 2 saptamani,de vineri pina duminica seara,si in vacante,cate o saptamana,iarna si o luna vara,

mie imi este teama sa nu vina cu executorul si sa faca scandal!
deci daca nu vrea sa mearga....mi se poate imputa ca nu respect hotararea instantei?
va multumesc!
Buna ziua!
Asa cum a spus si ralu_2008, copilul are DREPTUL sa isi viziteze parintele care nu a obtinut custodia sa, nicidecum OBLIGATIA.
La fel se pune problema si in cazul parintelui care obtine program de vizitare minor. Acesta are dreptul de a'si vizita copilul, dupa programul stabilit printr'o hotarare judecatoreasca, si nu obligatia.
Poate veni cand doreste, atata timp cat se incadreaza in orele de vizita.
Asadar, cu sila nu'l poate lua nimeni pe copil din casa sau de pe strada.
Mama poate veni si cu politie si cu executor, cu cine doreste, daca micutul nu vrea pur si simplu nu'l poate lua cu forta.
Este adevarat, copilul nu poate fi fortat sa mearga la mama si nici dvs. nu puteti fi tras la raspundere pentru acest lucru. Vorbiti cu mama copilului sa vina sa-l viziteze o perioada la domiciliul dvs si apoi veti vedea, pana la urma se urmareste interesul minorului.
Buna seara, dar in cazul invers ,mama are custodia si ea nu-i da voie tatalui sa-si ia copilul ,conform hot.definitive,in ac. caz tatal nici nu stie daca copilul vrea sa vina la tatal sau caci mama se ascunde ,(nu este de gasit nici copilul).Tatal ce tb. sa faca ?.A facut apel la toate "organele"dar nu sa- misact nici-o"frunza".Ba mai mult tatal care a luat leg. cu ac. organe a fost "asigurat " ca ,"copilul este bine ingrijit".Vi se pare normal un asemenea raspuns scris de cate dr. unei asemenea institutii?

Alte discuții în legătură

Drepturile mamei asupra copilului dupa divort? maria_mirela maria_mirela As vrea un sfat de la cineva specializat, va rog. Mama care a primit copilul in urma divortului poate impune tatalui, ca in programul de vizita, cand ia ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna - poate tatal sa ia copilul fara un program de vizita stabilit? katrinella katrinella Buna ziua, Am obtinut in urma unui proces de incredintare minor custodia comuna cu tatal copilului, acesta fiindu-mi incredintat mie. Nu am stabilit un ... (vezi toată discuția)
Executare silita-program de vizita annesis annesis Buna ziua, Am un baiat de 9 ani si 5 luni, in urma divortului de acum 6 ani am obtinut custodia copilului. Programul de vizita prevede 2 saptamani vara la ... (vezi toată discuția)