avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de vizitare minor

buna ziua!

fosta sotie mi-a facut proces de vizitare, insa copilul de 11 ani nici nu vrea sa auda ca trebuie sa mearga la ea in week-end,mai ales ca nu s-au mai vazut de 5 ani! ...practic nici nu o mai cunoaste!!!!!!cum trebuie sa procedeze?trebuie sa investeasca cu formula executorie si sa vina cu executorul?

daca vine cu executorul si el nu vrea sa mearga,ce se intimpla?il leaga????????

daca nu vrea sa mearga,imi poate imputa mie ca nu respect hotararea judecatoreasca?

va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:21, 24 Ianuarie 2010
si inca ceva ,mama poate sa-l acuze pe tatal copilului de abandon,daca ac. nu se va mai duce (caci oricum e in zadar)sa-l vada pe copil?
Buna seara, dar in cazul invers ,mama are custodia si ea nu-i da voie tatalui sa-si ia copilul ,conform hot.definitive,in ac. caz tatal nici nu stie daca copilul vrea sa vina la tatal sau caci mama se ascunde ,(nu este de gasit nici copilul).Tatal ce tb. sa faca ?.A facut apel la toate "organele"dar nu sa- misact nici-o"frunza".Ba mai mult tatal care a luat leg. cu ac. organe a fost "asigurat " ca ,"copilul este bine ingrijit".Vi se pare normal un asemenea raspuns scris de cate dr. unei asemenea institutii?
[quotBuna seara!
Mama nu este obligata sa va raspunda la scrisori sau la telefoane, in schimb este obligata sa respecte hotararea de divort definitiva si irevocabila, prin care s'a stabilit programul de vizita,adica sa fie acasa pentru a va putea incredinta minorul pentru orele de vizita. Incalcarea acestei hotarari constituie infractiune si se pedepseste conform legii.
si inca ceva ,mama poate sa-l acuze pe tatal copilului de abandon,daca ac. nu se va mai duce (caci oricum e in zadar)sa-l vada pe copil?
In ceea ce'l priveste pe tata,in cazul dv,si de regula pe parintele care viziteaza copilul, acesta are DREPTUL la un program de vizita si nicidecum OBLIGATIA de a respecta programul de vizita.
Asadar, daca dv nu va veti mai duce sa luati copilul, nu se constituie infractiune.
Impotriva sotiei, pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, depuneti o reclamatie scrisa la Parchet,unde vi se v'a da si un nr de inregistrare,si dumnealor vor fi obligati sa ia masurile ce se cuvin.
Toate cele bune
Nerespectarea hotararii judecatoresti constitue infractiune, prin urmare nu cred ca-i va conveni sa faceti plangeri pe la politie si parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile mamei asupra copilului dupa divort? maria_mirela maria_mirela As vrea un sfat de la cineva specializat, va rog. Mama care a primit copilul in urma divortului poate impune tatalui, ca in programul de vizita, cand ia ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna - poate tatal sa ia copilul fara un program de vizita stabilit? katrinella katrinella Buna ziua, Am obtinut in urma unui proces de incredintare minor custodia comuna cu tatal copilului, acesta fiindu-mi incredintat mie. Nu am stabilit un ... (vezi toată discuția)
Executare silita-program de vizita annesis annesis Buna ziua, Am un baiat de 9 ani si 5 luni, in urma divortului de acum 6 ani am obtinut custodia copilului. Programul de vizita prevede 2 saptamani vara la ... (vezi toată discuția)