avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... refuz nejustificat de deschidere cont - despagubiri?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

refuz nejustificat de deschidere cont - despagubiri?

Buna ziua!
Speta mea: un srl a deschis un cont la o banca in 2004, cont inchis pt lipsa de activitate financiara. In luna august 2009, administratorul societatii se prezinta la banca pt a solicita redeschiderea contului, insa banca ii conditioneaza aceasta operatiune de prezenta asociatului unic, cetatean italian, nerezident. Desi administratorul are mandat pt operatiuni si cereri bancare prin actul constit al srl, banca impune aceasta conditie.
Timp de aproximativ 1 luna, se poarta intre srl si banca o corespondenta cuprinzand cereri repetate de deschidere a contului, motivand si urgenta acestei operatiuni intrucat societatea trebuia sa incheie o tranzactie, contul bancar fiind imperios necesar.
Dupa o perioada considerabila, banca ne raspunde sa ne prezentam la sucursala pt a redeschide contul, fara a mai pune vreo conditie.
Intre timp, tranzactia nu s-a mai incheiat.Acum srl intentioneaza sa dea in judecata banca pt despagubiri, anume: in august vroia sa vanda sediul societatii, avea cumparator, insa datorita intarzierilor cu banca, tranzactia nu a mai avut loc.
Ei vor sa solicite ca despagubiri suma constand in diferena de pret intre luna august 2009 si ianuarie 2010 a imobilului ce urma a fi vandut.
Opinati ca sunt sanse de reusita?
Cel mai recent răspuns: oana_i , utilizator 12:43, 25 Ianuarie 2010
Daca puteti sa dovediti ca refuzul bancii si/sau conditia impusa au fost abuzive sau nejustificate, atunci cred ca da.
Daca puteti dovedi legatura de cauzalitate... se poate.
Din cate stiu Asociatia Romana a bancilor tocmai a dat un comunicat pe 18.01.2010 despre faptul ca deocamdata nu a fost materializat proiectul cu privire la existenta acestor mediatori si asociatia respectiva nu are legatura cu bancile. Asta scrie si aici:
[ link extern ]
Am facut deja procedura de chemare la conciliere prealabila cu banca. Urmeaza sa demarez actiunea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar ContSters22096 ContSters22096 intre 2 soc comerciale a intervenit un contract; unul dintre parteneri a trecut in contract contul bancar unuia dintre asocietati, invocand faptul ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 Daca o societate ( SRL) incheie un contract si primeste un imprumut pe o perioada mai mare de un an trebuie notificata operatiunea la BNR in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Intrebare, imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Ex. O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar imprumutul sau creditul ( ... (vezi toată discuția)