avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune - intampinare intimat Buna ziua! Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune - intampinare intimat Buna ziua! Am urmatoarea situatie: tatal meu a fost citat intr-un ...

Buna ziua! Am urmatoarea situatie: tatal meu a fost citat intr-un proces de uzucapiune in calitate de parat.
Citind cererea de chemare in judecata, a fost implicat in proces fiind unul dintre mostenitorii unei surori iar aceasta fiind mostenitoarea sotului (presupun ca daca sotul ar fi trait, el ar fi fost citat).
Fiind din alt oras decat cel unde s-a judecat cauza, tatal nu s-a prezentat ci a trimis o intampinare prin care era de acord cu cererea formulata de reclamant, prin care
mentiona ca nu are nicio pretentie asupra imobilului/suprafetei de teren si ca nici el si nici sora sa nu au efectuat acte de intrerupere a posesiei. Singurul lucru cu care nu a fost de acord a fost cel privind cheltuielile de judecata (intrucat reclamanta solicita si plata acestora de la parati) - lucru rezonabil, cred eu, de vreme ce tatal meu, de la decesul surorii
sale, nu a mai fost niciodata in orasul respectiv.
Intre timp, procesul a evoluat, s-a pronuntat o hotarare civila care a respins cererea reclamantului iar acesta a declarat recurs. Tatal meu a decedat iar ulterior am primit citatii pe numele lui de la tribunalul orasului respectiv (instanta de apel). Din diverse motive,am reusit sa finalizam relativ tarziu procedura de succesiune si am facut o cerere de introducere in cauza a mostenitorilor. Am primit o citatie pentru a depune o intampinare. Problema este ca
nu prea stim ce sa scriem in intampinarea respectiva; practic ne intereseaza sa evitam cheltuieli de judecata. Practic, nici nu stiu de ce suntem chemati. Nu cunoastem cauza respectiva si nici macar (ma refer la mine si la ceilalti
mostenitori) nu am locuit vreodata in orasul respectiv.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: someone0701 , utilizator 13:47, 9 Ianuarie 2023
Dacă dvs. nu știți, având măcar întâmpinarea depusă de tatăl dvs. la fond, atunci noi nici atât, neavând nici cererea de chemare în judecată, nici hotărârea judecătorească de la prima instanță, nici vreo idee despre ce conține cererea de recurs.

Întâmpinarea este un răspuns la toate motivele/criticile invocate în cererea de recurs. (de altfel, nici nu cred că-i recurs, ci mai degrabă apel).

Este ca și cum v-am cere noi să ne răspundeți la o scrisoare pe care n-ați primit-o/citit-o vreodată.

Dacă vreți să "dau în cărți" (să m-apuc de ghicit, sprijinită de o largă bibliotecă) aș putea să pun pariu, plecând de la cele ce ați povestit, ca judecătorul fondului a respins cererea reclamantei văzând aici o succesiune (și, eventual, un partaj) ce ar fi trebuit să fie făcut/e, iar nu o uzucapiune. Adică, n-ar fi surprinzător să ieșiți învingător și fără să scrieți (mai) nimic. Dar cel mai bine ar fi să apelați la un avocat pentru redactarea întâmpinarii.
Sau, dacă tot ceea ce vă interesează este să nu plătiți cheltuieli, atunci puteți să scrieți dvs. un fel de: facă-se voia ei, că pe noi nu ne pasionează! Ferească, nu scrieți chiar așa! Scrieți că sunteți de acord cu admiterea recursului (apelului) astfel cum a fost el formulat.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
romascanu, moderator
Va multumesc pentru raspuns! Intocmisem deja o intampinare, pe baza celei facute de tatal meu dar aveam o nelamurire daca sa fim de acord sau nu cu admiterea apelului (nu recurs, scuze!). Cand am scris ca nu cunoastem cauza a fost pentru ca efectiv, nu apare nicaieri numele surorii tatalui meu sau al sotului ei ca fiind proprietari ai terenului/imobilului. E posibil sa apara intr-un alt proces (mentionat in cerere) dar in documentatia pe care am primit-o nu figureaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare ni_leta ni_leta Buna ziua Ma aflu intr-o situatie din care nu stiu cum voi iesi. In urma decesului tatalui meu am deschis succesiunea in instanta (doamna, ultima sotie a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune castigata la judecatorie, pierduta la tribunal summertime summertime In anul 1969, prin moartea mamei lor (bunica mea), tatal meu si fratele lui au devenit mostenitorii (in cote egale) a locuintei (casa+teren) cumparata in ... (vezi toată discuția)