avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort/partaj Am stabilit impreuna cu sotia sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort/partaj Am stabilit impreuna cu sotia sa divortam la notar. ...

Divort/partaj
Am stabilit impreuna cu sotia sa divortam la notar. Acum am aflat ca si-a luat avocat. La indemnul lui a luat toate actele casei in original, fara stirea mea si i le-a dat acestuia.
Este legala procedura la care a fost indemnata sotia mea de catre avocat? Cel putin asa spune ea.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
Cornea444, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornea444 , utilizator 18:20, 19 Ianuarie 2023
Daca mi-ati raspuns mie, m-ati pierdut! Stiindu-va rea si razbunatoare (tot patitu-i priceput), avand si niscai putere (nu discut cum o folositi!) ma abtin sa va raspund! Afirmatia din final nu-i pleonasm, chiar daca pare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu dvs personalva raspund, ci mesajului acesta
gi-jane & altii Tot ii dati inainte cu ,,de unde stiti ca sunt la avocat (actele)?", ,,daca va minte (sotia)?", etc. Omul spune (dar cine citeste si mai ales cati retin ce citesc?!) : ,,A spus [avocatul] ca imi da el copii dupa ele daca imi angajez avocat." Mai e si chestia ca sotia dispune si avocatul ii executa. Daca-i zicea sotia sa fure o legatura de patrunjel, o fura?! Nu cred ca au ce cauta exemplarele originale la avocat! Le-a vazut, le-a scanat/copiat si le restituie. Ce se intampla daca le pierde, cum obtine altele? Fiind vorba de acte de stare civila/proprietate, nu cred ca-i elibereaza cineva duplicate. P.S. O fi vreun avocat altoit pe vreun militist, astia s-au obisnuiti sa retina ,,documentele"..... Zic!

m-ati pierdut!

Doamne ajuta!

ma abtin sa va raspund!

Ce bine ar fi sa raspundeti la subiect, nu sa comentati mesajele altora.

Stiindu-va rea si razbunatoare

Fi-ti pe pace ca nu va intrec.
In locul dvs as avea grija sa nu imi musc limba.
Da, in sfarsit am dat de cineva care stie.
Pentru a baga dosarul de divort/partaj prin instanta are nevoie de acte in original, deoarece i le soliciya judecatorul. Fara ele nu poate face actiune in instanta. Eu le pot obtine de la avocatul sotiei printr-o cerere la cabinetul de avocatura sub angajamentul ca le aduc in momentul in care sunt solicitate de judecator.
Simplu ca buna ziua.
Am scris acest aspect pentru a ajuta si pe altii care au nevoie de aceasta informatie.

gi-jane2 a scris:

Nu se stie unde sunt si nici nu conteaza unde sunt. Important e sa apara cand va fi nevoie de ele. La divort, certificatul de casatorie, la partaj, actele casei. Daca nu apar la notar, or sa apară in instanta, dovezi sunt ca se afla la partea adversa.
Ce ziceam eu si altii, e sa se concentreze pe divort si mai ales pe partaj, nu pe plangeri avocatului, ca le face degeaba.

,,Eu le pot obtine de la avocatul sotiei printr-o cerere la cabinetul de avocatura sub angajamentul ca le aduc in momentul in care sunt solicitate de judecator." Ce angajament?! Care cabinet?! Sunt actele dumneavoastra, nu ale avocatului/cabinetului, etc! Daca vreti i le prezentati judelui, daca nu, nu! Asta e pe locul doi. Pe primul loc este patania cuiva caruia punandu-i executorul sechestru pe recolta de porumb l-a pus si sa semneze ca o va pazi! El sa o pazeasca, executatul, nu executorul!
Un moderator chiar nu poate încheia aceasta discuție este clar ca dl respectiv a găsit rezolvarea tuturor problemelor sale formuland plângeri penale și nimeni nu îl.poate convinge de inutilitatea acțiunii sale..

Alte discuții în legătură

Divort Gh1 Gh1 Buna ziua, Acum cateva zile am depus actele petru divort si am primit ca data pentru prima infatisare undeva spre sfarsitul anului. Daca printr-o minune eu ... (vezi toată discuția)
Divort Martin Ioan Martin Ioan Buna ziua!Care sunt actele de care am nevoie pentru divort in instanta si ce pot face daca sotia care nu este de acord a luat actele?Multumesc! (vezi toată discuția)
Divort (fara partaj) MihaiEM MihaiEM Buna ziua, Mama mea a decis sa divorteze de tatal meu. Acesta din urma a plecat din Aprilie de acasa. Doresc sa stiu cat costa un divort, cat mai rapid si ... (vezi toată discuția)