avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Data de Sfarsit Suspendare in Revisal - angajate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Data de Sfarsit Suspendare in Revisal - angajate concediu crestere copil 2 ani

Am o nelamurire cu privire la Data de Sfarsit Suspendare in cazul angajatelor care solicita concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani si al caror contract se suspenda la initiativa lor conf. Art 51: (1) - Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata.

Data de Sfarsit Suspendare corecta de transmis in Revisal este: data la care va implini copilul 2 ani sau 1 an si 11 luni in conditiile in care cel puțin o lună din perioada totală a concediului de creștere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept (tatal spre ex.) ?

Conf. Articolul 11(1) din OUG nr. 111/2010 Dreptul la concediul pentru creșterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum și celor aflate în situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situația în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condițiile de acordare a acestuia, după cum urmează:a) cel puțin o lună din perioada totală a concediului de creștere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;b) în situația în care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia.(2) În situația prevăzută la alin. (1) lit. b), persoana care a solicitat inițial concediul și indemnizația pentru creșterea copilului poate opta pentru concediu fără plată sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum se interpreteaza art. 11 din oug nr. 111/2010? mareboys mareboys Am si eu o nelamurire cu privire la modul de interpretare a art. 11 din OUG.111/2010, care spune asa: Art. 11 (1) Dreptul la concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Cum interpretati dvs. aceasta prevedere din oug nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor? misubabanu2000 misubabanu2000 Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la ... (vezi toată discuția)
Decizie daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti care poate fi continutul unei decizii de suspendare a C.I.M. in situatia in care tatal solicita concediu ingrijire copil o luna de zile ... (vezi toată discuția)