avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie

Va rog sa-mi spuneti care poate fi continutul unei decizii de suspendare a C.I.M. in situatia in care tatal solicita concediu ingrijire copil o luna de zile (dupa ce mama a efectuat cealalta parte). Care este temeiul legal pt. a beneficia tatal de acea luna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 3 Februarie 2016
Baza legala : art.51 lit.a C.mun. coroborat cu art.11 din OUG 111/2010

Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
...

art.11 din OUG 111/2010
Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situaţia în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;

b) în situaţia în care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de sfarsit suspendare in revisal - angajate concediu crestere copil 2 ani corina.slav corina.slav Am o nelamurire cu privire la Data de Sfarsit Suspendare in cazul angajatelor care solicita concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani si ... (vezi toată discuția)
De cate zile libere beneficiaza tatal la nasterea copilului anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune , va rog, de cate zile libere beneficiaza tatal, daca copilul s-a nascut dupa 01.04.2012 ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Suspendare cim concediu crestere copil YoAlle YoAlle Buna ziua , Am urmatoarea situatie : Prima zi de CM a salariatei este data de 18.12.2017 . Data nasterii copilului este 08.02.2018 . Ziua 126 de CM este ... (vezi toată discuția)