Buna ziua. Tocmai am iesit dintr-un divort.Am impreuna cu fosta sotie o bucata de pamant pe care am construit o casa, acum fiind la rosu. Deocamdata am acte doar pe pamant pe numele nostru, autorizatia de constructie fiind pe numele meu, dar din timpul casatoriei.Dupa divort vreau sa fac actele pe casa doar pe numele meu. As vrea sa stiu daca se imparte casa 50%- 50% in conditiile in care casa va fi terminata numai de mine
buna ziua!
cam asa stau lucrurile.
important este sa obtineti o cota cat mai mare din casa, ia cand situatia se mai imbunatateste sa faceti si partajul.
buna ziua!
voiam sa va sugerez asta:)
da, luati legatura cu un evaluator imobiliar, de preferat unu care este inscris in corpul expertilor judiciari.
oricum nu stiti ce cota va atribui instanta fostei sotii.
Avem impreuna luat si un credit pt nevoi personale fara garantie.Sa zicem ca suma de bani pe care va trebui sa o achitam pana la final ar acoperi valoarea actuala a casei.Ar putea instanta sa hotarasca ca in loc de sulta pe care ar trebui sa i-o platesc sa raman doar cu plata integrala a creditului? adica ea sa nu mai plateasca nimic la banca si eu sa-i dau jumatate din banii pe care i-am platit impreuna pana la divort.