avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In urma întreținerii unor relații intime ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In urma întreținerii unor relații intime cu un ...

Buna ziua!
In urma întreținerii unor relații intime cu un bărbat am rămas însărcinată. După 3 luni și jumătate de sarcina am trăit in concubinaj cu individul timp de aproximativ 2 luni (pana in luna decembrie a anului 2021). Motivul despărțirii a fost violenta acestuia asupra mea. In luna Martie, cu doua zile înainte sa se nască copilul individul intra in locația mea de domiciliu (fără a i se permite acest lucru) aducând amenințări verbale la adresa mea. Am depus ulterior doua plângeri împotriva acestuia, una pentru violenta in familie și cealalta pentru violare de domiciliu și amenințare. Am nascut, individul a încetat sa ma mai contacteze, iar dupa 9 luni eu am decis sa-mi refac viața alături de alt bărbat (in prezent copilul are aproape 10 luni). In luna Decembrie a anului 2022 individul ne-a urmărit pe mine și bărbatul cu care eram, urmând a recurge la acte de violenta fizica și amenințări asupra mea cât și a bărbatului. Ulterior s-au luat toate măsurile legale: plângeri penale împotriva individului, obținerea unui ordin de protecție pe 6 luni și punerea individului sub control judiciar.
Întrebarea mea este, poate acest individ sa aibă drepturi asupra copilului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:06, 12 Ianuarie 2023
Tatal poate recunoaste oricand paternitatea copilului, fara a fi nevoie de acordul sau prezenta dvs. Recunoașterea paternității se poate face printr-o simpla declarație notariala sau pe calea instantei de judecata. În urma recunoașterii, se modifica certificatul de nastere al minorului și o sa figureze și tatal ca părinte, evident cu drepturi egale cu mama.
Din acel moment, dacă doriți sa recâștigati autoritatea parinteasca exclusiva asupra copilului, trebuie sa va adresați instantei de judecata și sa dovediți dezinteresul tatalui fata de copil precum și faptul ca reprezinta un pericol pentru dvs.
Contactați un avocat și discutați în detaliu situația ca să fiți informata din timp și eventual sa va pregătiți o apărare bună sau alte cai pentru a evita aceasta situație.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Daca tatal apare in acte ca tata va avea drepturile oricarui tata.
In esenta, nu este cu nimic afectat dreptul de vizita al minorului in astfel de cazuri dar sunt multe ipoteze de discutat.

Aveti dreptul de a merge la avocat ca sa dezvoltati pe larg problema si sa va lamuriti.

Scris din Bucuresti 2023

Daca nu l-a recunoscut, copilul poate fi adoptat de alt barbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate chioce chioce Daca pana la desfacerea casatoriei, sotia naste un copil care are un ca tata un alt barbat, dar introduce acest copil in actiunea de divort, ca si cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii in noul cod civil 2012 lizueli lizueli Buna ziua tuturor! Supun atentiei dvs. si totodata rog sfaturi/pareri pentru urmatoarea situatie, raportate la dispozitiile noului Cod civil in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Drept de paternitate erish erish Este posibil ca un barbat ce afla ca are un copil, sa o oblige juridic in vreun fel pe mama acestuia sa fie de acord cu un test de paternitate, desi mama nu ... (vezi toată discuția)