Am avut control de la ITM si m-au gasit lucrand. Firma este pe numele mamei si nu avem salariati. Trebuie sa am contract de munca pentru a putea lucra? daca nu, care e baza legala?
Depinde foarte mult de forma si de prevederile conventiei civile. Din cate stiu eu, exista sau inca mai exista, nu sunt sigur, o lege in care specifica faptul ca daca, un angajator, care are de exemplu activitatea principala de frizerie, incheie o conventie civila cu o persoana, pentru a presta munca de frizer, atunci conventia civila nu este luata in considerare, si se considerea ca trebuia incheiat contract individual de munca.
clio06:
1. Modelul de CCPS prezentat de dvs. este de dinainte de aparitia Codului muncii (Legea 53/2003).
2. Din martie 2003 ITM nu mai inregistreaza CCPS. Acestea se incheie numai in baza Codului civil.
Coventie civila
Nicu I.
Conventiile civile se mai pot incheia, in cadrul unei asociatii de propietari, in conditiile in care prin Legea 577/2003 (privind aprobarea Ordonantei de ... (vezi toată discuția)
Contract civil
vicsilron
BUNA ZIUA!
Am urmatorul caz. La un srl, pe langa angajatii existenti mai am o persoana incadrata cu contract cvil incepand cu 09.11.2010, si cu procent din ... (vezi toată discuția)