avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperarea pensiei alimentare din perioada divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperarea pensiei alimentare din perioada divortului

Am inceput divortul in iulie 2007 si am obtinut hotararea definitiva si irevocabila in decembrie2008.Instanta mi-a incredintat minorul spre crestere si educare iar pe fostul sot l-a obligat la plata pensiei alimentare incepand cu data depunerii actiunii de divort si anume 04.07.2007. Acesta a inceput sa-mi plateasca din august 2008 mai mult sau mai putin,insa ptr. perioada iulie 2007 -iulie 2008 refuza sa-si achite obligatiile.Cum as putea proceda sa obtin restanta?Mai am vreo sansa sa recuperez ceva?
Cel mai recent răspuns: ADANNA , utilizator 00:50, 7 August 2011
Dv ar trebui sa cereti executarea silita a hotararii in Italia. Pentru a va face o idee cum ar trebui sa actionati studiati Hotararea CEDO in Cauza Dinu impotriva Romaniei si Frantei din 4 noiembrie 2008 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 867, din 11 decembrie 2009.
dar v-ati pus vreodata problema ca aceasta mama poate nu isi permite nici macar sa studieze?ca timpul ei este insuficient ptr a fi si mama si a avea si un serviciu necesar acoperirii cheltuielilor sale si ale copilului ? de bani de avocat nici nu mai poate fi vorba! cu bani si timp si tot nu reusim sa invingem acesti 'tati"...cate ar trebui oare sa mai facem ca sa putem intra in posesia drepturilor unui copil?de ce atata timp cat exista niste hot definit si irevocabile nu se poate face nimic?de ce totul trebuie sa fie atat de complicat?de ce trebuie sa ne documentam noi si sa facem atatea demersuri?nu pot intelege cum este posibil sa ai o hot definit si irevocabila in mana si sa nu poti face practic nimic.pe hartie totul suna bine....drepturile copilului.....singura solutie din punctul meu de vedere este renuntarea...toate aici vom ajunge in final...e mult prea complicat....
"Doamna....legile astea sunt facute ca sa-l protejeze pe el, nu pe dvs!" Acesta e raspunsul pe care l-am primit cu stupoare (tot ptr neplata pensiei alimentare) de la trei avocati si trei executori.

Ce sa inteleg de aici? Adica, atata timp cat legile vor ramane neschimbate, toate eforturile mele pt obtinerea dreptul copiilor mei vor fi zadarnice???....Atata timp cat traiti in Ro, da!

E inadmisibil!!! De ce? Nu e pomana, nu e cerseala, e doar dreptul copiilor nostri!

E inadmisibil sa ni se inchida toate usile in nas, desi avem in mana sentinta definitiva si irevocabila, asa cum spunea mai devreme si desirelia75...E inadmisibil ca toti sa ridice din umeri, de la politist pana la judecator...si colac peste pupaza, sa mai auzim si cate un HA!...n-am venituri!..de la ooo...vai..."tatii" copiilor nostri...care, se pare ca au devenit protejatii legilor statului roman...

Ce e de facut? Nu stiu! Dar trebuie facut ceva!....Daca nimeni nu se intereseaza de soarta copiilor nostri, atunci s-o facem noi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara gigi-adriana gigi-adriana Am divortat in 2007 si am ramas cu un copil in varsta de 14 ani.De atunci nu am primit pensie alimentara.Care sunt pasii de urmat in aceasta situatie si daca ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .s-au facut trei ani de cand am divortat si fostul sot nu a platit pensia alimentara pt cei doi copii cara au rezultat din casatorie .l-am dat din ... (vezi toată discuția)
Partaj mirela 2 mirela 2 Buna ziua, am o mare problema, de aceea am nevoie de sfaturi si ajutor. Sa va povestesc. Am introdus in oct 2008 actiune de divort cu incredintare minori si ... (vezi toată discuția)