avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Un coleg de cum 48 ani, stabilit dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Un coleg de cum 48 ani, stabilit dupa studii in SUA ...

Buna ziua. Un coleg de cum 48 ani , stabilit dupa studii in SUA sustine ca e casatorit cu o femeie, Anca, care are doi baieti, 35 si 37 ani, din alta casatorie. Anca l-a insotit la intalnirele noastre., El sustine ca este casatorit, pentru ca la vizitarea in grup a unei biserici, ei au rugat preotul sa-i logodeasca., martori fiind noi, fostii colegii. Nu au fost niciodata la ofiterul starii civile si nu au inregistrata vre-o casatorie A cotizat din greu de-a lungul timpului catre Anca, iar acum doamna solicita mai mult. Anca i-a spus .ca are obligatii de intretinere a unui "nepot" desi nu este tatal tatalui copilului.
Pe be alta parte el este nemultumit ca sotia lui , Anca, nu este langa el peste ocean.
Neavand familia lui cu care sa se consulte, ar vrea sa stie ce obligatii are fata de aceasta femeie si familia ei. Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:34, 16 Ianuarie 2023
Daca nu s-au cununat la starea civila, atunci, din punct de vedere legal, acestia nu sunt casatoriti. Logodnicul nu datoreaza intretinere copiilor, nepotilor logodnicei, rezultati din alta casatorie/relatie.

Ar fi o relatie de concubinaj (common law). Relatiile de concubinaj nu sunt reglementate in Romania, DAR in lege sunt reglementate niste aspecte cu privire la logodna... logodna produce efecte juridice.

Ar trebui sa discute cu un avocat.

[ link extern ]

De cealalta parte ... unele state din SUA recunosc relatiile de concubinaj... drepturi si obligatii. Daca acel stat recunoaste common law... si ar exista niste obligati si drepturi de intretinere, acestea ar putea fi obtinute direct in instanta acelui stat, prin avocat... Uniform Interstate Family Support Act ( UIFSA) permite o astfel de actiune, drepturi familie din strainatate. Acea obligatie de intretinere, daca exista, ar fi stabilita conform legilor acelui stat.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
c123456, utilizator
Doar casatoria in fata unui ofiter de stare civila determina nasterea de drepturi si obligatii.
n-are nicio obligatie nici fara de femeie si nici fata de neamul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu asistarea unui translator Denise. Denise. Am si eu o intrebare, de fapt doua :D : exista o lege care prevede faptul ca un starin care se casatoreste in Romania, nestiind limba romana, are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Logodna, conform legii = concubinajul in limbaj comun Roland Mindrila Roland Mindrila Se reglementeaza in Art. 266din Noul cod civil Logodna (1) Logodna este promisiunea reciprocă de a încheia căsătoria. (2) Dispoziţiile privind ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate oprea_ion oprea_ion Ce sanse are o persoana,care a trait in concubinaj timp de 20 ani sa aiba vreun drept la proprietatea concubinului,tinand cont de faptul ca,concubinul are 2 ... (vezi toată discuția)