avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Ce trebuie in concret sa cer OCPI pentru ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Ce trebuie in concret sa cer OCPI pentru ca promitentul-vanzator ...

Buna ziua,
Ce trebuie in concret sa cer OCPI pentru ca promitentul-vanzator sa nu poata vinde imobilele pe care mi le-a promis si pe care eu i le-am achitat integral in baza promisiunii bilaterale autentificata la notarul public si devenita intre timp titlu executoriu.
Ar trebui sa solicit notarea in CF a litigiului cu obiect pronuntarea unei hotarari jud care sa tina loc de act de vanz-cumparare a imobilului sau notarea promisiunii bilaterale care a devenit titlu executoriu sau sa cer notarea ambelor ? Va rog, dumiriti-ma si pe mine.
la incheierea unui antecontract, indiferent ce avans se plateste, promitentul cumparator trebuie sa solicite notarului (si sa si plateasca) notarea acestuia in cartea funciara. odata notarea facuta, promitentul vanzator nu poate vinde imobilul altuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontractul de vanzare-cumparare si sechestrul asigurator DanyD DanyD Este posibil in cazul in care am incheiat un antecontract de v-c (si am platit aproape toata suma!) sa cer instantei instituirea unui sechestru asigurator, ... (vezi toată discuția)
Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)
Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)