avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Pentru savarsirea unei prezumtive ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Pentru savarsirea unei prezumtive contraventii prevazute ...

Buna ziua! Pentru savarsirea unei prezumtive contraventii prevazute de art. 102, alin. 3, lit c) din OUG 195/2002 (nerespectarea culorii rosii a semaforului la trecerea peste cale ferata), mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile. Presupusa fapta nu am recunoscut-o, sens in care am refuat semnarea PV de contraventie. Impotriva PV am facut plangere, iar in baza Certificatului de grefa, dupa 27 de zile, mi-am recuperat permisul astfel incat am putut sa imi reiau dreptul de a conduce autorurismul, pana la solutionarea definitiva a cauzei. Desigur ca prima instanta, fara nicio proba impotriva mea, fara ca PV de contraventie sa fie semnat de un martor, conform normei care reglementeaza imprejurarile producerii faptei, mi-a respins cererea, sub prezumtia ca agentul de politie este........"Stapanul drumurilor publice". Impotriva deciziei am facut Apel, cerere care mi-a fost din nou respinsa, pe seama faptului ca nu as fi constituit Taxa de timbru (????), nimic mai fals, in fapt dovada a fost depusa in termen si cuantum la dosarul cauzei. Pentru ca am acces la dosarul electronic, am descarcat efectiv Dovada (cu inscrisuri ale instantei, rezolutii etc.) si desigur ca am facut solicitare de Revizuire. Surpriza intervine in momentul in care mi se notifica de catre politie ca perioda de suspendare se aplica pt 120 de zile, intrucat nu am depus Carnetul in termen, desi litigiu este in desfasurare. Din documentare, aflu ca trebuia sa fac o noua Cerere de ridicare a suspendarii, actiune de care care nu am avut cunostinta si in consecinta nici nu am facut-o. Intrebarea mea este daca in cadrul celor 120 de zile aplicate (cu surplus de +30 zile), in calculul zilelelor de suspendare se deduc cele 27 zile executate pana la intrarea in posesia carnetului, retinut la momentul producerii evenimentului. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:28, 20 Ianuarie 2023
de vreme ce, conform PV de constatare contraventie + Instiintare politie, se indica clar ca......pentru fapta.....incepand cu data vi se suspenda dreptul de conducere, iar eu in baza certificatului de grefa, ridic permisul dupa 27 de zile, sa inteleg ca pentru aceasta perioada in care mi s-a interzis dreptul de a conduce autovehicul, nu se cuantifica in zile de executie suspendare ? Daca chiar se intampla asa, nu vad care mai ar fi valoarea unei norme, adica o scriem si o aplicam dupa bunul plac.
Și cum puteți dovedi în fața instanței că în data x ați luat la cunoștință ca din momentul ăla nu ați mai avut drept de circulație?
Păi scrie în Procesul verbal de constatare a contravenției că dreptul la circulație se suspendă din data întocmirii actului, la fel și în Notificarea poliției, ...
. începând cu data NU mai aveti drept de conducere timp de 90 zile/120 zile.. În fapt, la data evenimentului mai s-a interzis să mai conducă, iar șapcă cu var, pt că nu i-am dat dreptul, m-a amenințat că dacă mișc mașină din parcarea unde am fost oprit, risc fapta penală.


OK, e normal sa scrie in PV de contraventie asa ceva, actul a fost intocmit inainte de a lua dvs. decizia de a refuza sa-l validati prin semnatura. Ati validat si citit actul doar cind vi s-a comunicat . Asa ati putut beneficia si de cele 15 zile pentru a depune plingerea, nu vi s-a luat acest drept pe motiv ca au trecut 27 de zile.

Deocamdata politia nu v-a comunicat cind se termina perioada dvs. de suspendare, presupun, v-a notificat doar ca mai aveti un supliment. Partea proasta e doar ca va trebui sa deschideti alt proces (eventual apel), la instantele de contencios administrativ, daca politia nu va accepta varianta dvs. cu scazutul zilelor de comunicare.. Nu puteti contesta asta prin plingere contraventionala.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv politia rutiera - o fapta din cele doua nu exista tescoandreas tescoandreas Buna ziua, Am fost oprit de un echipaj de la Politia Rutiera in aceasta seara. Am fost sanctionat contraventional cu Amenda contraventionala pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 30 zile dudulainen dudulainen Buna ziua, in data de 11.05.2016 am primit PV in care mentiona fapta savarsita la art. 135/4 din OUG 195/02 si sanctionata de art. 100/3 si 111 din OUG ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dragi colegi, ma adresez si eu cu o intrebare legata ... AleeexDON AleeexDON Buna ziua! Dragi colegi, ma adresez si eu cu o intrebare legata de un proces verbal. Fiind grabit sa ajung si eu acasa fiindca urmatoarea zi mergeam la munca, ... (vezi toată discuția)