avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Mă poate ajuta cineva cu o speță, vă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Mă poate ajuta cineva cu o speță, vă rog? Ce ...

Bună seara! Mă poate ajuta cineva cu o speță, vă rog? Ce presupune o declarație la notar de renunțare la moștenire în favoarea fratelui contra unei sume de bani.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:31, 24 Ianuarie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupune ca speta este o prostie. Este o vanzare mascata. In mod normal, nu va face niciun notar asa ceva. Renuntarea este renuntare si gata, s-a terminat. Primirea de bani este o vanzare, care se face cu acte pentru un imobil sau pentru o mostenire.
Va înțeleg perfect, însă chiar de la un notar a venit această opțiune, urmând ca ulterior sa se facă o donație către fratele meu. Mă gândesc că există un precedent.
Vă mulțumesc!
Toate cele de folos!
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
Oanarsk, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-are sens sa faceti prostia asta, daca renunta unul, fratele care ramane cu casa nu are de ce sa dea bani. Dacă vreti/ vrea bani, se dezbate mostenirea, faceti partaj si va da/ dati sulta. Va dura mai mult pana sa se incadeze banii , va costa mai mult, dar e varianta corecta.
Daca se vrea repede suma de bani, ,aveti încredere unul in altul , sunteti sigura ca vreti sa renuntati la tot ce are tata ( ce stiti si ce nu știți ca are) mergeti la notar, fratele sa vina cu banii, dați declaratie si ii luati banii. Nu e corect insa, sa procedați asa.
Nu stim ce i-ati zis notarului de v-a propus varianta asta.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mostenirea exista? Adica mostenitul a decedat deja?
Părinții sunt încă în viață.

pop_m a scris:

Mostenirea exista? Adica mostenitul a decedat deja?


Alte discuții în legătură

Buna ziua! se poate face o declaratie de renuntare la mostenire ... vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Se poate face o declaratie de renuntare la mostenire atat timp cat parintii mei sunt in viata? Mama mea urmeaza sa mosteneasca o casa in ... (vezi toată discuția)
Donatia apartament frate catre sora Iris amelia Iris amelia Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Procura asigurare parte din casa parinteasca mia55 mia55 Buna ziua, Am dat fratelui meu ( la rugamintea parintilor) o suma de bani reprezentand partea lui din casa parinteasca in cazul decesului parintilor nostri. ... (vezi toată discuția)