Am si eu o intrebare referitoare la calcul concediului prenatal / postnatal. In lege se mentioneaza ca fiecare dintre ele au o durata de 63 de zile de la data nasterii copilului cu posibilitatea ca acestea sa fie ajustate astfel incat dupa nastere sa ramana minim 42 de zile. Nelamurirea este, dupa ce data probabila a nasterii se pot calcula aceste perioade avand in vedere ca la prima ecografie - cea de confirmare a sarcinii a fost diferita de data probabila a nasterii estimata la prima morfologie (cea de trimestrul I). in cazul meu data probabila a nasterii a diferit la toate ecografiile efectuate pana in prezent (trimestrul II de sarcina).
Buna ziua,
Discutati cu medicul dvs. si vedeti ce spune, care ar fi data nasterii dupa urmatoarele controale...
Asa puteti alege sa intrati in concediu prenatal-inainte de nastere- cand ati mai avea, sa zicem, 60 de zile pana la nastere. In acest caz va raman 66 de zile de concediu dupa nastere si nu cred ca sarcina poate intarzia asa mult...
Oricum, daca nu va mai raman 42 de zile de concediu postnatal ( sa zicem ca raman 40...), restul de zile ( 2, in exemplu) va putati lua concediu de odihna, fara salariu... si apoi depuneti actele pentru indemnizatia pentru crestere copil, cei 2 ani...
Concediu prenatal
iulyca
Buna ziua. Din data de 8 mai 2012 am intrat in concediu prenatal si trebuie sa nasc pe 23 iunie 2012, deci as avea 47 zile de concediu prenatal.Intrebarea ... (vezi toată discuția)