Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi recursul , trebuie sa plătești cheltuieli de Judecată e normal , întrebarea e dacă trebuie sa achiți cheltuieli de Jud ., din prima decizie sau numai din cea dea doua decizie adică după Recurs , deci aici nu sunt lămurit dacă trebuie achitate ambele sume sau numai din ultima decizie , va rog sa ma lămuriti cum e corect și de drept , va mulțumesc
Nu, se depun chitanțe noi de avocat.
Daca partea adversa nu își mai angajează avocat nu mai plătiți nimic.
Daca câștigați și întoarceți rezultatul aveți dvs. bani de luat.
Va platește partea adversa avocatul.
Eu am stabilit cu un client sa nu mai declaram apel pentru ca instanța nu a dat cheltuieli cu avocatul partii adeverse si ma temeam ca daca câștig în apel îmi reduce onorariul și nu ii convenea la client la bani.
Am mai avut cazuri de acest fel în care am întors rezultatul dar instanța a considerat ca am câștigat la penalty-uri...ca la fotbal...
În fine...se mai întâmplă și asa ceva...
Câteodată....mai contează și banii, nu numai rezultatul final...ca la fotbal...
Am creat și mare dezordine in randul partilor adverse căci unii se vor lua de ei ca au cheltuit bani care nu se pot recupera...și ies în paguba...
Totul trebuie gândit de avocat...
Deci același Avocat in prima decizie cât și la Apel , nu sau schimbat Avocații , numai de la Oraș sa mutat Apelul la Județ , cam asta e tot , va mulțumesc