avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte ...

Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi recursul , trebuie sa plătești cheltuieli de Judecată e normal , întrebarea e dacă trebuie sa achiți cheltuieli de Jud ., din prima decizie sau numai din cea dea doua decizie adică după Recurs , deci aici nu sunt lămurit dacă trebuie achitate ambele sume sau numai din ultima decizie , va rog sa ma lămuriti cum e corect și de drept , va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: M S 2023 , utilizator 14:11, 22 Ianuarie 2023
Nu, se depun chitanțe noi de avocat.
Daca partea adversa nu își mai angajează avocat nu mai plătiți nimic.

Daca câștigați și întoarceți rezultatul aveți dvs. bani de luat.
Va platește partea adversa avocatul.

Eu am stabilit cu un client sa nu mai declaram apel pentru ca instanța nu a dat cheltuieli cu avocatul partii adeverse si ma temeam ca daca câștig în apel îmi reduce onorariul și nu ii convenea la client la bani.
Am mai avut cazuri de acest fel în care am întors rezultatul dar instanța a considerat ca am câștigat la penalty-uri...ca la fotbal...
În fine...se mai întâmplă și asa ceva...
Câteodată....mai contează și banii, nu numai rezultatul final...ca la fotbal...
Am creat și mare dezordine in randul partilor adverse căci unii se vor lua de ei ca au cheltuit bani care nu se pot recupera...și ies în paguba...
Totul trebuie gândit de avocat...

Sunt multe de analizat...
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Deci același Avocat in prima decizie cât și la Apel , nu sau schimbat Avocații , numai de la Oraș sa mutat Apelul la Județ , cam asta e tot , va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul a neglijat să ceară micșorarea cheltuielilor de judecată solicitate de partea adversă. s-a finalizat și recursul, ce se mai poate face în această etapă? lolita45 lolita45 Buna ziua, Am urmatorul caz: acum cativa ani am dat in judecata o banca pentru clauze abuzive intr-un contract de credit. Am pierdut pe fond, la fel si in ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata ramona_ioana79 ramona_ioana79 Buna ziua, Din pacate sunt \"angajata\" intr-un proces de partaj judiciar in urma decesului tatalui meu. Persoana cu care ma judec a pierdut procesul la ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat exagerat olga2011 olga2011 am pierdut un proces civil pentru daune morale . partea adversa si-a stabilit un onorariu f mare de 6000 ron pe care trebuie sa-l platesc eu . Va ... (vezi toată discuția)