avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general O firma poate cumpara valuta de la casele de schimb ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

O firma poate cumpara valuta de la casele de schimb valutar?

O societate presteaza activitate de transport international de marfa. Incasarile le face in ron, dar majoritatea cheltuielilor le are in strainatate, avand nevoie de valuta (euro)? Poate societatea sa cumpere valuta?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 18:04, 25 Ianuarie 2010
Da, pastreaza bonul de schimb valutar pe care il inregistreaza in contabilitate.
cred ca mai avantajos e sa schimbe la cursul valutar oferit de banca , mai ales ca activitatea are caracter de contiunuitate
As mai adauga ca va fi necesar registru de casa in valuta si toate celelate documente si conturi contabile necesare lucrului cu valuta
Casele de schimb valutar functioneaza doar pentru persoane fizice. Recititi actele normative ce reglementeaza aceasta activitate !
Deci ca si firma cum pot cumpara valuta necesara pentru plati cash la deplasari externe?
Prin banca dvoastra.
Veti avea plata in contul de lei pentru cumparare valuta si incasare in contul de valuta. Puteti ridica apoi sumele in valuta din ct firmei pe baza unor documente pe care vi le solicita banca (in general Ordin de deplasare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare valuta CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL In cazul in care eu am valuta in contul personal si vreau sa-mi creditez societatea direct in valuta prin transfer bancar se poate? Ce documente trebui ... (vezi toată discuția)
Drept bancar - interdictie varsamant in valuta adema1980 adema1980 Buna ziua, Va rog sa-mi indicati temeiul legal prin care o banca imi poate refuza mie, societate comerciala, depunerea de valuta (euro) in propriul meu cont ... (vezi toată discuția)
Marfa din italia avril_dor avril_dor Sunt platitoare de TVA inscrisa in ROI. 1. Daca eu aduc marfa din Italia pe care o platesc cash, mai trebuie sa fac pe firma cont in euro? 2. De obicei, ... (vezi toată discuția)