avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea contractului de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea contractului de muncă

Bună seara, vreau să suspend contractul de muncă pentru a întra în concediu creștere copil, vreau să știu dacă angajatorul poate, are dreptul de a refuza suspendarea contractului de muncă dacă este un articol legal care îl obligă să accepte suspendarea contractului la cererea ea, mulțumesc pentru eventuale răspunsuri
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
cornel2222, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:05, 31 Ianuarie 2023
OUG 111/2010
Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și la art. 11 alin. (1) lit. a). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
....

Sesizati AJPIS în situația în care refuza sa va aprobe cerere de CCC.

Potrivit art.51 lit.a C.mun., contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, pentru concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa cic de 1 an: ce articol? smeagull smeagull Buna ziua, [u]Situatia:[/u] Conform oug 111/2010, art. 6, persoanele care au ales varianta de cic de 1 an, pot beneficia in continuare, pana la 2 ani ai ... (vezi toată discuția)
Refuz decizie suspendare contract pentru ccc Petruta33 Petruta33 Buna ziua. Ma poate ajuta va rog cineva in urmatoarea situatie : am nascut pe 24 mai 2018 , pana pe 6 august inclusiv efectuez cele 126 zile concediu ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim burlacu_mar burlacu_mar Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema! Sunt angajata de pe 1 august 2013, cu un CIM pe perioada determinata de 12 ... (vezi toată discuția)