avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua! Conform OUG 168/2002, salariile de baza ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua! Conform OUG 168/2002, salariile de baza pentru angajatii ...

Buna ziua!
Conform OUG 168/2002, salariile de baza pentru angajatii din primării trebuie majorate cu 10% incepand cu 1 ianuarie 2023, cu conditia de a nu se depăși salariul de baza al viceprimarului din unitatea respectivă.
Daca există un angajat in primarie care, dupa aceasta majorare ar depasi salariul viceprimarului si nu poate fi majorat decat cu 3,6 % pana la salariul demnitarului, trebuie ca tot aparatul primariei sa aiba majorare de doar 3,6%?
Mentionez ca toti ceilalti angajati au posibilitatea de a le fi marite salariile cu 10%, fara a depasi salariul viceprimarului.
Dupa cum stiti, pentru aceasta majorare de salariu trebuie Hotarare de Consiliu Local, iar consilierii locali au votat majorare cu doar 3,6% din motivul prezentat mai sus.
Este legal? Daca nu, ce se poate face?
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt angajat ca si functionar public de 2 luni, salariul ... blackman blackman Buna ziua. Sunt angajat ca si functionar public de 2 luni, salariul este pe coeficient fara alte sporuri si am inteles ca nu beneficiez de acesta crestere de ... (vezi toată discuția)
Actualizare salariu functionar public Faranumebun Faranumebun Lucrez intr-o primarie ca si consilier superior gradatia 5. Salariile au fost stabilite conf lg 153/2017 printr-o hotarare de consiliu local au fost stabiliti ... (vezi toată discuția)
Majorari salariale 12% cata32 cata32 Majorarea salariala se aplica doar functionarilor publici sau si personalului contractual? Primarii si viceprimarii beneficiaza?Cum se calculeaza procentul de ... (vezi toată discuția)