avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Sunt angajat ca si functionar public de 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Sunt angajat ca si functionar public de 2 luni, salariul ...

Buna ziua. Sunt angajat ca si functionar public de 2 luni, salariul este pe coeficient fara alte sporuri si am inteles ca nu beneficiez de acesta crestere de 10 % pentruca se refera la salariul brut si nu la salariul pe coeficient ( desi tot la un salariu brut se ajuge si prin inmultirea coeficientului) . Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: blackman , utilizator 06:34, 4 Martie 2023
Practic de când sunteți angajat, mai exact?
Din 4 ianuarie ca și funcționar public la o primărie de comuna. Am tot cautat prin legea salarizării da nu am găsit ceva concret care sa ma lămurească

Cornel Vasile a scris:

Practic de când sunteți angajat, mai exact?

In anul 2023, incepand cu data de 1 ianuarie, salariul de baza se majoreaza cu 10% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fara a se depasi valoarea nominala pentru anul 2022 stabilita potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, conform art. I alin (1) din O.U.G. nr. 168/2022 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna dimineata.
Exact despre acest OUG vorbeam în mesajul initial. Chiar ieri am vb cu doamna de la resurse umane și mi-a spus ca nu se aplica la cei care au salariul stabilit în coeficienți! De aici pleacă toată nelămurirea mea. Nu trebuia sa se aplice pentru cei care nu depășesc acel prag din 2022? Acel prag cred ca se refera la salariul viceprimarului, nu? Mai mult de jumătate din angajați sunt sub acel nivel și nici prin aceasta mărire nu ar ajunge la acel prag.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! Începând cu data de 1.03.2022 sunt angajata unui ... AdrianaPoporogu AdrianaPoporogu Bună ziua! Începând cu data de 1.03.2022 sunt angajata unui spital din Bucuresti, în Secția de ATI. Mai întâi am ocupat postul de registrator medical ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt salariat in cadrul unei primarii de comuna, incadrata ... olgutamadalina olgutamadalina Buna ziua! Sunt salariat in cadrul unei primarii de comuna, incadrata in grad profesional consilier superior, gradatia 5. Am stabilit inca de la aparitia ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma lamuriti de ce atunci cand se mareste salariul minim ... oana05 oana05 Va rog sa ma lamuriti de ce atunci cand se mareste salariul minim pe economie nu cresc salariile tuturor angajatilor calculand asa cum scrie in L153 ... (vezi toată discuția)