Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul autoturismului meu si au avariat capota, precum si tavanul autoturismului.
Mentionez ca era parcat pe locul de parcare cumparat, nu parcat aleatoriu. Exista martori care au vazut momentul, detin filmare de la camera de supraveghere in care se vede momentul in care a cazut gheata, dar si fotografii cu masina avariata.
La prima vedere ma gandesc ca cea mai buna varianta ar fi sa fac o cerere de intelegere amiabila catre presedintele asociatiei de proprietari. Exista vreo varianta mai potrivita? Cum ar trebui sa procedez pentru a-mi recupera costurile reparatiei masinii?
Solutia este simpla chemați în judecata atât Asociatia de Proprietari cât și administratorul locului de parcare instanta urmând a hotărâ cine este responsabil pt producerea daunei.Exista n spete similare gheata căzută ,opaci prabusiti,bucăți din acoperiș smulse este o acțiune clasica de răspundere civila delictuala.Poze,martori autorizație reparație, deviz daune sau daca o reparati apelati la un service autorizat preferabil o reprezentantă ,facturi reparație și șanse aveți.Am văzut spete în care mașina era parcata ilegal iar instanta a admis motivând ca o eventuala parcare nelegala poate duce la o contravențiedar nu înseamnă că pagubele trebuiesc suportate etc
Aici nu exista administrator pentru locurile de parcare, sunt proprietate privata, sunt amplasate ilegal si nu au treaba cu ceva legat de codul rutier. Pur si simplu locurile respective sunt aproape "lipite" de fatada blocului. Oamenii parcheaza in fiecare zi linga bloc.