avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, In convenția pe linie de SSM, AII-SU si ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, In convenția pe linie de SSM, AII-SU si Mediu anexa ...

Buna ziua,
In convenția pe linie de SSM, AII-SU si Mediu anexa la contractul de prestări servicii cu alți angajatori (subcontractori) pot introduce si pot introduce si penalizări finaciare? Sau nu ca sunt ilegale?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 3 Februarie 2023
Gasiti aici un model de contract prestari servicii: [ link extern ]
Vedeti pct.15 daca se incadreaza in genul dvs. de contract.
Buna seara,
In primul rand va multumesc pentru raspuns si imi dau seama ca nu am fost destul de explicit.
Asa ca doresc sa precizez urmatoarele:
1.Pentru executarea unor lucrari de constructii civile compania la care lucrez doreste sa realizeze lucrarile de infrastructura cu un subcontractor prin intermediul unui contract de prestari servicii. Anexat la acest contract eu am intocmit si o Conventie pe linie de SSM conform prevederilor Art. 15 (1) pct.30.din HG.1425/2006, care se va semna de ambele parti o data cu contractul.
2.In continutul acestei conventii am introdus si un Articol denumit “Penalizari in vigoare” unde de ex. am prevazut urmatoarele penalalizari daca nu sunt respectate prevederile legale:
a.Fumatul în locurile nepermise ……...100 Euro
b.Comportament neadecvat, violent, ostentativ față de colegi sau personal ………………..250 Euro
c.Neasigurarea protecțiilor colective, schele de lucru, balustrade, pasarele de trecere, împrejmuiri, platforme de lucru sau acces, etc.)…………300 Euro
d.Neutilizarea echipamentului de protectie individual (E.I.P.)....................................…200 Euro
Aceste penalizari urmand a se aplica in cazul in care subcontratorul nu va lua masuri imediate in urma rapoartelor de neconformitate pe linie de SSM care i-au fost inaintate.
3.Subcontractorul spune ca aceste sanctiuni financiare nu sunt legale, este adevarat?

Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
petru.radu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, amenzile contraventionale mentionate la art.39 se pot aplica angajatorilor nu lucratorilor de catre inspectorii de munca.
Pentru lucratori se mentioneaza sanctiuni administrative de catre Codul muncii (aceleasi si in ROI al firmei), sanctiuni care se aplica de catre angajator.
Genul de penalizari mentionate de dvs. nu se incadreaza in vreun act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie ssm dorintabirta dorintabirta Bună ziua, În situația în care compania contractează o firmă pentru executia unor lucrări și s-a semnat convenție SSM cu această firmă, iar firma ... (vezi toată discuția)
Subcontractori santier raspunderi privind ssm ca antreprenor ... Akhenaton81 Akhenaton81 subcontractori santier raspunderi privind ssm Ca antreprenor general pot obliga subcontractorii sa si delege un responsabil ssm pe santier? (vezi toată discuția)
Conventie ssm 1Octavian 1Octavian Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare; Societatea la care lucrez are mai multe puncte de lucru. La punctual de lucru X, isi desfasoara ... (vezi toată discuția)