avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Conventie SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Conventie SSM

Bună ziua,

În situația în care compania contractează o firmă pentru executia unor lucrări și s-a semnat convenție SSM cu această firmă, iar firma respectivă subcontractează o altă societate pentru execuția acelorași lucrări în cadrul companiei noastre, suntem cumva obligați de Lege să avem convenția SSM și cu firma subcontractoare?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: dorintabirta , utilizator 08:24, 12 Aprilie 2016
In mod normal Da, in ideea ca tot dvs. trebuie sa faceti instruirea speciala ssm, inclusiv pentru lucratorii firmei care efectueaza efectiv lucrarile pe teritoriul companiei dvs.
Conventia ssm pentru executantul de lucrari va fi semnata de beneficiar, contractor, executant.
Conventia SSM este un act aditional la contract, aveti contract cu subcontractorul?
Mulțimesc pentru răspunsuri. Nu avem contract cu subcontractorul. Avem contract doar cu firma care a subcontractat la rândul ei o altă societate pentru a executa unele lucrări.
Serviciul Intern de Prevenire și Protecție din cadrul companiei noastre informează doar subcontractorul cu privire la riscurile la care se expun pe teritoriul societății noastre, completând și semnând Anexa 11 la HG 1425,document semnat de ambele părți, respectiv SIPP și firma subcontractoare
Anexa nr. 11 este fisa de instruire individuala si nu vad de ce sa completati dumneavoastra aceasta fisa a lucratorilor subcontractantului. In NM deaplicare a Leg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 art 82 se precizeaza
(2) Pentru lucratorii din intreprinderi si/sau unitati din exterior care desfasoara activitati pe baza de contract de prestari de servicii, angajatorul beneficiar al serviciilor va asigura instruirea lucratorilor respectivi privind activitatile specifice intreprinderii si/sau unitatii respective, riscurile pentru securitatea si sanatatea lor, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul intreprinderii si/sau unitatii, in general.

(3) Instruirea prevazuta la alin. (1) si (2) se consemneaza in fisa de instruire colectiva, conform modelului prezentat in anexa nr. 12.


Nu ati precizat daca e vorba de un santier, situatie in care conditiile se schimba si se aplica HG nr. 300/ 2006 privind cerintele minime de securitate şi sanatate pentru santierele temporare sau mobile.
Bună dimineața, îmi cer scuze pentru confuzie, aveți dreptate, se completează anexa 12 din HG 1425 (fișa de instruirea colectivă), iar domeniul de activitate este o fabrică de prelucrare a cauciucului, nicidecum un șantier.

Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informarea reciproca despre riscurile profesionale sadrian sadrian Buna ziua tuturor. In conformitate cu Art.7, (5), lit.c) <... atunci cand in acelasi loc de munca isi desfasoara activitatea lucratori din mai multe ... (vezi toată discuția)
Ssm elisabetty elisabetty Buna ziua La societatea noastra se face mansardare cu lucratori de la alta firma . Ce trebuie sa fac eu ca inspector ssm ( trebuie eu sa-i instruiesc sau ... (vezi toată discuția)
Ssm pentru pfa zoltan_zoltan zoltan_zoltan Am un PFA fara angajati, adica eu sunt angajatul sa zicem. Am un contract cu o firma pe un santier. Ce document imi este necesar pe linie SSM? Acea fisa SSM ... (vezi toată discuția)