avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am dat teapa si nu stiu ce sa va intampla cu mine
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am dat teapa si nu stiu ce sa va intampla cu mine

am dat teapa pe okazii unui tip. i-am vandut chipurile un telefon cu 250 ron. tipu s-a dus la politie si posta si banii nu i-am primit ca au ramas blocati, si a facut o plangere penala. ce pot pati pentru aceasta fapta? si am vorbit cu tipu si urmeaza sa ii dau adevaratul telefon si el o sa retraga plangerea. cu toate acestea, pot pati ceva? dosar penal ceva?
Cel mai recent răspuns: simple , utilizator 22:19, 3 Ianuarie 2012
Art. 222 Cpenal
Tentaiva la infractiunea de inselaciune se pedepseste
Buna ziua. Desi din modul in care redati ceea ce ati facut , nu se inteleg prea multe, reiese ca totusi ati comis fapta de inselaciune. daca victima a depus plangere, chiar si daca si-o retrage, fapta trebuie cercetata.
Pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 2 ani in varianta simpla, insa, daca beneficiati de circumstanta atenuanta a lipsei antecedentelor penale, cat si de o buna conduita, atitudine cooperanta, resectuoasa in fata organelor legii , puteti beneficia de o reducere a pedepsei sau, in cel mai fericit caz, o amenda.
Chiar daca se retrage plangerea , la o astfel de infractiune de inselaciune sau de
tentaiva la infractiunea de inselaciune, cercetarea isi va urma cursul. Totusi in functie de circumstante avand in vedere ca este prima abatere,prejudiciul, etc, s-ar putea sa primiti numai o amenda administrativa. Angajati un aparator sa va reprezinte inca din faza de UP.
Succes!
Da, asa cum a arata mai sus si domnul Radu Alexandru dosarul isi va urma cursul.
Daca aveti o singura fapta si va angajati avocat se poate ajunge la o amenda administrativa dar in functie de mai multe circumstante.
De principiu, veti fi condamnat la o pedeapsa cu suspendare ce va figura in cazier.

avocat Claudiu Lascoschi
O intrebare retorica:
De ce trebuie sa sa traiti din "tepe",cum le numiti chiar dvs. ?
Pana la urma,legea este aceeasi si pentru "smecherasi".
Pe de alta parte, tentativa la infractiunea de inselaciune,este o infractiune care nu are la baza plangerea prealabila a partii pagubite,deci retragerea plangerii de catre aceasta nu inlatura raspunderea penala.
In aceasta situatie urmarirea penala se "declanseaza" din oficiu.
Faptul ca ii veti partii pagubite telefonul pe care aceasta l-a si platiti,va constitui o circumstanta atenuanta in favoarea dvs,care va fi avuta in vedere in timpul urmaririi penale,dar mai ales la aplicarea unei pedepse de catre instanta.
Aveti grija ca telefonul pe care il veti da partii pagubite sa nu provina pe cai ilicite pentru ca ar urma si adugarea in detrimentul dvs.a unei alte infractiuni.
Cred eu,ca macar in ceasul al doisprezecelea,trebuie sa recunoasteti fapta si sa aveti o atitutdine formal cooperanta atat in timpul urmaririi penale ,cat si in instanta.
Ar fi bine,daca aveti posibilitati ,sa apelati si la ajutorul calificat al unui avocat pentru a obtine o pedeapsa cat mai mica,cu suspendarea executarii.

Alte discuții în legătură

Am luat teapa, ce pot face? lordsvg lordsvg Buna ziua, am cumparat pe site-ul okazii.ro un laptop iar respectivul mi-a pus o cutie plina cu ziare. Ce ii pot face ? Am un numar de telefon care nu exista, ... (vezi toată discuția)
Frauda okazii.ro lilbro lilbro Buna ziua,acum 2 zile am comandat de la un tip de pe okazii.ro niste blugi cu 1 mil...avand poza la ei,am cerut marimea 30,avea 90% calificative pozitive,mi-a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un utilizator okazii.ro misuc84 misuc84 buna ziua! am trimis si eu un colet cu plata la ramburs unei persoane cu lucrurile pe care le-a cerut. dupa 2 zile de al ridicarea coletului am primit un ... (vezi toată discuția)