avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract disciplinar

Buna ziua,

Am plecat de curand de la o firma de paza fara sa stau in preaviz. Am fost informat ca se va incepe cercetarea disciplinara in cazul meu. Cautand pe net, am aflat ca sanctiunile pot fi avertisment scris, 5-10% din salariu sau desfacerea contractului disciplinar. Cel mai probabil mi se va desface contractul.

Intrebarea mea ar fi ce inseamna asta mai exact? Nu voi mai primi ultimul salariu? Ma pot angaja in alta parte mai tarziu? Exista consecinte mai grave?

Multumesc anticipat pt raspunsuri,
-Aurelian
Cel mai recent răspuns: Aurelian992 , utilizator 16:36, 4 Februarie 2023
Angajatorul este obligat sa va plateasca salariul pentru perioada lucrata indiferent cu ce articol va încetează c.i.m.
Multumesc pt raspuns, mi ati dat o veste buna!

As mai avea o intrebare, daca se poate.

In contractul semnat cu ei au o clauza care spune ca pierderea sau nepredarea echipamentului (uniforma, camasa, etc) in termen de 72 ore este considerata abatere disciplinara.

Din pacate, nu am returnat inca echipamentul catre ei. Exista posibilitatea sa se considere furt si sa invoce raspundere penala?

Multumesc anticipat,
Nu este furt ca nu l-ati luat dvs din posesia angajatorului , ci acesta vi l-a dat.
Multumesc pt raspunsul prompt, Dl Cornel!

Va doresc toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe ce baza desfacere cim?? OANA GORAN OANA GORAN directorul unei sc vrea sa desfaca disciplinar cim al unei salariate (bucatareasa) ca a pus mancarea cuvenita soferilor aceleiasi unitati in pungi de culoare ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni angajat anusca14 anusca14 Ce sanctiuni poate primi un angajat care nu respecta prevederile CIM privind preavizul, nu-si da demisia desi la angajare a semnat multe acte in acest sens, si ... (vezi toată discuția)
Modificare roi secretariat1 secretariat1 Buna ziua, Vrem sa modificam ROI-ul si sa introducem ca si abatere disciplinara nepurtatea echipamentului de protectie. Ce sanctiune le pot aplica? ... (vezi toată discuția)