avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... PFA legatorie / arhivare documente ISU
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

PFA legatorie / arhivare documente ISU

Buna ziua,

Va scriu in numele soacrei mele pe care doresc sa o ajut in vederea intrarii in legalitate deplina cu activitatea de legatorie - PFA pe care o detine de peste 20 ani.
Deja activitatea ei este oprita de cateva luni din cauza unor documente care s-au schimbat de la ultimele reglementari in acest domeniu. Am inteles de la ea ca trebuie reinoite anumite documente si chiar adaugate printre altele, cum ar fi:

- securitatea la incendiu - ISU
- montarea de camere de supraveghere

Cazul dansei:

Are un PFA cu activitatea in Legatorie documente. Aceata activitate o desfasoara la sediul firmelor cu care intocmeste contract, din cauza ca nu are voie sub nicio forma sa scoata documente din interiorul acelor companii.

Adresa PFA ului dansei este apartamentul in care ea munceste.
Deci, practic dansa are PFA cu adresa de acasa insa toata activitatea o desfășoară la sediile firmelor

Insa la reînnoirea autorizatiei de functionare i se cere autorizatie de lSU si sa monteze camere de supraveghere la dansa in apartament.

Va rog sa ne spuneti daca cineva dintre dvs are vre-o idee despre cazuri de genul si cum s-au rezolvat.

Mulțumesc,
Sorin C.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 6 Februarie 2023
Trebuie sa solicite aviz/ autorizatie de functionare de la ISU si sa monteze o camera de supraveghere in camera unde este inregistrat PFA-ul.
Cel mai posibil, va primi aviz negativ de la ISU daca reuseste sa-i convinga ca nu desfasoara nicio activitate in camera respectiva si nici macar nu are o arhiva.
Trebuie sesizata politia pentru a vedea necesitatea montarii camerei de supraveghere. Daca reuseste sa convinga politia ca nu desfasoara nicio activitate in camera respectiva si nici macar nu are o arhiva acolo, posibil sa primeasca negatie.
Nu spuneti cine i-a oprit activitatea si de ce nu s-a invocat lucrul la clienti si lipsa arhiva in camera respectiva, la data controlului efectuat ?!
In camera respectiva poate depoziteaza materiale inflamabile si combustibile, caz in care s-ar putea justifica cerintele organului de control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie/aviz isu - service auto Nasshu Nasshu Buna ziua, Am citit HG571/2016 in care se specifica cladirile pentru care trebuie obtinut aviz apoi autorizatie de la ISU. Nu am reusit sa incadrez la nicio ... (vezi toată discuția)
Am deschis un pfa. Diana1099 Diana1099 Buna ziua! Am deschis un pfa si doresc sa imi prestez activitatea masaj cod Caen 9604 închiriind o camera intr-un salon. De ce acte mai nevoie in afara de ... (vezi toată discuția)
Vopsitorie auto Cristea Ionut Cristea Ionut Sunt la inceput de drum in domeniul vopsitoriei auto si nu stiu daca am voie sa imi desfasor activitatea intr-o cladire din lemn! Sau este obigatoriu ... (vezi toată discuția)