avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Daca ma puteti ajuta! Am nascut acum doua ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Daca ma puteti ajuta! Am nascut acum doua luni. De ...

Buna ziua! Daca ma puteti ajuta! Am nascut acum doua luni.
De la patronul de la care am intrat in prenatal,am primit o indemnizatie de concediu de maternitate. Banii pe care acesta mi i a dat am inteles ca nu ii vor fi restituiti de către casa de pensii,deoarece nu aveam stagiul de cotizare complet. Eu nu am stiut de această lege,daca stiam nu mai luam acea indemnizatie ca sa nu trec prin ce trec acum. Eu i am propus acestuia sa ii restitui banii eșalonat,asa cum pot si eu,dânsul însă insista sa lucrez de acasa pt a ma achita ,insa cu un copil de doua luni nu am cum,eu trebuie sa ingrijesc copilul si pune presiune pe lucrul meu de acasa. Ce pot sa fac sa scap de situatia asta? Prin lege,ma poate trage la raspundere? Ma pot afla eu in pericol,poate acționa in vreun fel asupra mea?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 16:04, 6 Februarie 2023
Ce vechime aveti la actualul patron?
Unde ati lucrat sau ce ocupatie ati avut inainte de acest job?
Beneficiati de indemnizatia pentru Concediu crestere copil, cei 2 ani?
Lucrez aici din 25 februarie 2022,iar inainte de acest job am lucrat sa zic inca o luna cumulat in alte parti,deoarece abia ce terminasem scoala in 2021,gasisem greu de munca. Inca nu iau indemnizatie crestere copil,nu am depus dosarul pana acum.

Ionut.ion a scris:

Ce vechime aveti la actualul patron?
Unde ati lucrat sau ce ocupatie ati avut inainte de acest job?
Beneficiati de indemnizatia pentru Concediu crestere copil, cei 2 ani?

Si in Concediul prenatal in ca data ati intrat?
13 septembrie,iar din august mi am luat si cateva medicale pt o problema in sarcina

Ionut.ion a scris:

Si in Concediul prenatal in ca data ati intrat?

Si ati dus vreo adeverinta cu perioada lucrata, acea luna..., la angajatorul actual?

Pentru a beneficia de concedii ( concediu medical si prenatal trebuia sa aveti minim 6 luni luctare anterior lunii in care ati beneficiat de acesta ( spre exemplu... pentru a beneficia de concediu platit in August trebuia sa fi lucrat in perioada Februarie-Iulie, stagiu complet).

Faceti o socoteala, vedeti ce perioada aveti lucrata si daca puteti beneficia de indemnizatia aferenta celor doua concedii...

De nu... incercati sa ajungeti la o intelegere cu angajatorul, acesta se poate adresa si instantei pentru recuperarea prejudiciului ( sumei platite catre dvs. sub forma de indemnizatie).

Mergeti si la primaria de domiciliu, adunati actele necesare si vedeti daca puteti beneficia de concediul acele de 2 ani si de indemnizatie ( Concediu pentru Crestere Copil)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)
Însărcinată în timpul perioadei de probă Cristina256 Cristina256 Buna ziua! Ma aflu intr-un proces de recrutare pentru un post pe perioada determinata (18 luni), si as vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care as ramane ... (vezi toată discuția)
Gravida in perioada somajului monicutzmirel monicutzmirel Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri: de pe data de 10.10.2009 pana pe data de 31.11.2009 am lucrat la o firma, iar de pe 01.12.2009 am intrat in somaj pentru ... (vezi toată discuția)