avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită de cand curge termenul de prescriptie?
Discuție deschisă în Executare silită

de cand curge termenul de prescriptie?

Am o executare silita inceputa in 21.03.2017. in data de 06.11.2019, creditorul a renuntat la executarea silita. In acest caz , actele de executare efectuate au intrerupt termenul de prescriptie ? Sau termenul de prescriptie a inceput sa curga de la data intocmirii procesului verbal de incetare executare kla cererea creditorului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:40, 7 Februarie 2023
Daca la data de 06.11.2019 creditorul a renuntat la executarea silita executorul judecatoresc va incheia proces verbal depus la dosarul de executare silita care urmeaza sa fie inchis la cererea creditorului
Curge un nou termen de prescripție de 3 ani.
Nu este întrerupt termenul.
Mergeți cu actele la avocat daca vreti o analiza concreta de caz.

Scris din București 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, caut un avocat care sa ma ajute sa scap de o datorie. ... StoicaIonut StoicaIonut Buna ziua, Caut un avocat care sa ma ajute sa scap de o datorie. Am o datorie la CEC din 2019, executarea silita s-a facut prin 2020. De atunci s-a tot ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie/executare silita MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, Pe scurt problema mea este astfel: in data de 23.03.2012 am beneficiat de un credit in forma unui card de cumparaturi (Avantaj) de la Credit Europe ... (vezi toată discuția)
Incetare executare tatiana28 tatiana28 Buna seara,va rog din nou sa ma ajutati,daca executarea silita inceteaza potrivit art.371 (5) - nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de ... (vezi toată discuția)