avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am înțeles ca bunurile se transmit în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am înțeles ca bunurile se transmit în cazul unui ...

Bună ziua. Am înțeles ca bunurile se transmit în cazul unui contract de întreținere, la data decesului ultimului părinte, ca acel contract de întreținere reprezinta titlul nostru (al meu și al soțului) de proprietate,
Întrebările sunt: în cazul în care vrem sa vindem, trebuie sa facem radierea uzurfructului viager? Pt. jud. Ilfov, unde anume?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
Florentina Sc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florentina Sc , utilizator 17:53, 7 Februarie 2023
Da.
La încetarea din viata a părinților dvs, mergeți la orice birou notarial cu originalele certificatelor de deces și faceți câte o copie legalizata.
Copiile respective le prezentați la Biroul de Carte Funciara de care aparține imobilul respectiv și solicitați radierea uzufructului viager.
Puteți merge direct dvs sau puteți întreba la Biroul notarial unde faceți copiile legalizate, dacă nu va pot ajuta ei online (sunt notariate care fac și acest serviciu).

Va mulțumesc foarte mult pentru răspunsul prompt!
raluk0207 a scris:

Da.
La încetarea din viata a părinților dvs, mergeți la orice birou notarial cu originalele certificatelor de deces și faceți câte o copie legalizata.
Copiile respective le prezentați la Biroul de Carte Funciara de care aparține imobilul respectiv și solicitați radierea uzufructului viager.
Puteți merge direct dvs sau puteți întreba la Biroul notarial unde faceți copiile legalizate, dacă nu va pot ajuta ei online (sunt notariate care fac și acest serviciu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am cumparat un apartament cu sarcina de uzufruct ... Popoen Popoen Bună ziua! Am cumparat un apartament cu sarcina de uzufruct viager inscrisa in CF. Beneficiarul uzufructului (fostul proprietar) a decedat de câteva luni. ... (vezi toată discuția)
Radiere uzufruct din cartea funciara Sziszi Sziszi Am cumparat un apartament cu uzurfruct viager de la o matusa. Matusa mea a murit si as dori sa stiu care sunt pasii pentru stingerea uzufructului viager. Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa dupa deces Kathyp Kathyp Buna ziua, In data de 05.02.2013 bunica cumnatului meu (in continuare il voi numi M.) a decedat. M. are contract intretinere si uzufruct ,in urma acestuia el ... (vezi toată discuția)